Боруссія Д може поламати плани Шахтаря на основний раунд ЛЧ: що потрібно «гірникам»

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
240
1 голос
Боруссія Д може поламати плани Шахтаря на основний раунд ЛЧ: що потрібно «гірникам»
Джіджі Доннарумма та Марсель Забітцер. Фото: Х-акаунт Боруссії (Дортмунд)
Чинний чемпіон української Прем'єр-ліги донецький Шахтар може втратити шанс напряму путівку до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25 років, у випадку тріумфу в цьогорічному турнірі німецької Боруссії з Дортмунда.

Напередодні, 7 травня, у матчі-відповіді 1/2 фіналу фіналу Ліги Боруссія з Дортмунда обіграла французький ПСЖ (1:0) та пробилася до фіналу ЛЧ.

Суперником команди Едіна Терзича у вирішальній битві за трофей буде іспанський Реал або німецька Баварія, очна битва між якими відбудеться сьогодні, 8 травня.

Зважаючи на такий розвиток подій, прохід до фіналу ЛЧ Боруссії насамперед, шанси донецького Шахтаря вийти напряму до основного раунду Ліги чемпіонів у наступному сезоні опинилися під загрозою. Пояснюємо чому:

По-перше, для прямої кваліфікації Шахтарю потрібно виграти УПЛ, а по-друге «гірники» та їх фани мають молитися, щоб Боруссія не виграла цьогорічну Лігу чемпіонів та не пролетіла повз топ-4 у Бундеслізі.

Справа в тім, що найкращі дві країни у рейтингу поточного сезону – Італія та Німеччина. І саме вони отримають додаткову путівку до ЛЧ 2024/25. 

І хоч квота Бундесліги розширилася до п’яти команд у Лізі чемпіонів, головний нюанс полягає в тому, що навіть, якщо Боруссія Д виграє ЛЧ і стане п'ятою у Бундеслізі, то місце володаря ЛЧ не вважатиметься вакантним. І саме Боруссія його займе, бо право володаря трофею є пріоритетним.

Тож, Шахтарю потрібен програш Боруссії у фіналі ЛЧ або ж фініш «джмелів» у топ-4 у Бундеслізі.

  • Після 23 турів Боруссія (Дортмунд) займає п’яте місце у турнірній таблиці Бундесліги 1. Відставання від Лейпцига, який тримається четвертим, складає три очки.
  • До завершення елітарної першості Німеччини залишилося два тури.