Оновлений клубний рейтинг УЄФА: місце Шахтаря у груповому етапі Ліги чемпіонів залежить від однієї команди

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
6765
3 голоси
Оновлений клубний рейтинг УЄФА: місце Шахтаря у груповому етапі Ліги чемпіонів залежить від однієї команди
Гравці Шахтаря. Фото: Google
Результати чвертьфінальних поєдинків у Лізі чемпіонів, Лізі Європи та Лізі конференцій вплинули на клубний рейтинг європейських клубів. У разі виграшу УПЛ Шахтарю, щоб потрапити у групу ЛЧ, потрібно вболівати проти дортмундської Боруссії.

Донецький Шахтар має шанс, у разі тріумфу в розіграші чемпіонату України, потрапити напряму до групового етапу Ліги чемпіонів. Але не все залежить не від «гірників‎». 

Які місця у клубному рейтингу УЄФА посідають українські команди

  • Шахтар ділить у клубному рейтингу УЄФА місця з 25 по 27 з Рейнджерс та Брюгге, який зумів вибити ПАОК (1:0 та 2:0) з 1/4 фіналу Ліги конференцій. У всіх трьох команд по 63 очки.
  • Динамо займає 68-те місце у рейтингу разом із румунським ЧФР Клуж, маючи 26,5 залікових балів.

Як Шахтарю потрапити до групового етапу Ліги чемпіонів

  • Команда Маріно Пушича має виграти УПЛ цього сезону.
  • Переможцем ЛЧ має стати команда, яка кваліфікується до наступного розіграшу турніру через високе місце у внутрішній першості.
  • Боруссія Дортмунд, яка грає у півфіналі змагання, посідає п’яту позицію у Бундеслізі та може не вийти у ЛЧ наступного сезону через підсумковий результат у таблиці чемпіонату Німеччини. Тому донеччанам потрібно, щоб «джмелі‎» не виграли Лігу чемпіонів цього сезону або фінішували у топ-4 своєї першості.

Нагадаємо, що, якщо Шахтар виграє УПЛ, а БД тріумфує у Лізі чеміпонів та опинитися поза четвіркою у Бундеслізі, то донецька команда буде стартувати з четвертого раунду кваліфікації ЛЧ.