Внаслідок ракетного обстрілу пошкоджено стадіон у Києві: у комплексі щодня тренувалося понад 500 дітей

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
380
0 голосів
Внаслідок ракетного обстрілу пошкоджено стадіон у Києві: у комплексі щодня тренувалося понад 500 дітей
Наслідки обстрілів стадіону. Фото: Google
Внаслідок ракетного обстрілу вранці 23 січня пошкоджено спортивний комплекс Укрзалізниці в Києві – наразі відомо про одну поранену людину.

Унаслідок російської ракетної атаки зранку 23 січня постраждав стадіон «Локомотив» у Києві. Це спортивний комплекс Укрзалізниці, в якому тренуються діти залізничників та переселенці:

«Щодня на Локомотиві тренується понад півтисячі дітей залізничників та з тимчасово переміщених родин, зокрема з Маріуполя, Мелітополя, Херсона... На щастя, в момент події дітей на території комплексу не було.

Після завершення рятувальних робіт буде оцінено масштаб пошкоджень. Тренування на сьогодні скасовані, але майбутнє наших дітей так просто зруйнувати не вдасться», – йдеться в повідомленні пресслужби компанії.

Стадіон був вдкритий 2 серпня 1925 року на місці стадіону для ігор працівників залізничного вокзалу, сучасну назву отримав у жовтні 1935 року.

На стадіоні свої домашні ігри проводив Локомотив, який вважається найстарішим київським клубом, оскільки був заснований у 1919 році.

У 1987 році кияни припинили грати на професійному рівні, проте влітку 2023-го повернулися та грають нині у Другій лізі України.

Зазначимо, що у січні 2022 року Укрзалізниця реконструювала та представила оновлений стадіон «Локомотив».

  • Станом на 10:30 відомо про п‘ятьох загиблих та щонайменше 40 постраждалих внаслідок ранкової ракетної атаки по Україні.
  • Знищено 21 ворожу ракету. Загалом ворог застосував 41 засіб повітряного нападу.
  • Локомотив посідає 11-е місце у турнірній таблиці Другої ліги України, маючи 15 балів у своєму активі.