Тимощук благав про допомогу американського тренера: зрадник України хотів втекти з Росії

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
1518
0 голосів
Тимощук благав про допомогу американського тренера: зрадник України хотів втекти з Росії
Анатолій Тимощук. Фото: Google
Перший в історії українського клубного футболу американський тренер Денніс Люкенс відверто розповів про своє ставлення до зрадника України Анатолія Тимощука.

Денніс Люкенс, який познайомився з Анатолієм Тимощуком у березні 2017 року під час отримання тренерської ліцензії UEFA Pro, встав на захист зрадника, заявивши, що у ексхавбека Шахтаря не було іншого виходу, адже все його життя зосереджене у країні-терористі.

«Як ставлюся до того, що Тимощук після початку повномасштабного вторгнення залишився в росії? Тимощук і до війни був у росії, грав за Зеніт. У нього російська дружина і російські діти. Відносини між росією та Україною були хорошими до війни.

Війна застала його там. Що він мав робити? Вийти на вулицю і протестувати проти путіна? Його б одразу заарештували і посадили до в'язниці».

Американець зізнався, що переживає за Тимощука та зичить йому всього найкращого. 

«Ми з ним товаришуємо, але не близько. Я спілкувався з ним кілька днів тому. Він опинився в дуже складній ситуації.  Я бажаю йому тільки добра. Він втратив все в Україні, репутацію та свої регалії, і, як я розумію, залишив все в росії». 

Фахівець сказав, що зрадник України просив його допомогти втекти з росії.

«Наскільки я розумію, Тимощук вже виїхав з росії і живе в іншій країні. Я не хотів би опинитись на його місці. Він казав мені, що він українець і любить Україну.

Я навіть намагався допомогти виїхати йому з сім’єю до Ірландії. Він сказав мені, що хоче виїхати з росії. Він застряг в рф ще до війни і не міг висловитися через страх бути заарештованим і засудженим до 15 років ув'язнення». –  розповів Люкенс в ексклюзивному інтерв'ю «Українському футболу».

  • Анатолій Тимощук й досі є рекордсменом нашої національної збірної за кількістю проведених матчів: 144 матчі та чотири голи.
  • УАФ позбавила асистента головного тренера Зеніта всіх футбольних нагород та рекордів за його мовчання стосовно війни в Україні.
  • У структурі російського клубу Тимощук працює з 2017 року.
  • За свою кар'єру ексхавбек грав за донецький Шахтар (1997-2007), Зеніт (2007-2009, 2013-2015), мюнхенську Баварію (2009-2013), Кайрат з Казахстану (2015-2016) та луцьку Волинь (1995-1997).