Довбик і Циганков допомогли Мічелу увійти в рейтинг кращих тренерів сезону: хто йде на першому місці

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
704
0 голосів
Довбик і Циганков допомогли Мічелу увійти в рейтинг кращих тренерів сезону: хто йде на першому місці
Мічел Санчес. Фото: ФК Жирона
Головний тренер Жирони Мічел, кольори команди якого захищають українці Віктор Циганков та Артем Довбик, увійшов до рейтингу найкращих тренерів нинішнього сезону.

Головний тренер Жирони Мічел, за яку виступають Віктор Циганков та Артем Довбик, посів третє місце у рейтингу найкращих тренерів сезону за версією видання Goal.

Журналісти зазначили, що велику роль в успіху команди відіграла належність до заможного холдінгу City Football Group, куди входить і чинний переможець Ліги чемпіонів Манчестер Сіті.

«Жирона не належить повністю гіганту Прем'єр-ліги, але має доступ до подібної фінансової потужності та широкої мережі позик, що дало їм можливість значно посилити свою команду в останнє трансферне вікно».

Була відзначена класна трансферна компанія, протягом якої у Дніпра-1 за 7,75 мільйона євро був придбаний нападник Артем Довбик.

«Савіо, Ерік Гарсія та Пабло Торре прийшли до Жирони в оренду, Дейлі Блінд приєднався вільним агентом, а Янгель Еррера перейшов з Ман Сіті на постійній основі. Також були запрошені Артем Довбик та Іван Мартін. Мічел ретельно вибирав цілі, аби перевершити десяте місце в першому сезоні Ла Ліги».

Експерти проаналізували, наскільки спрогресувала Жирона у результатах у порівнянні із минулою кампанією.

«Жирона набрала 45 очок у перших 18 іграх – лише на чотири менше, ніж їм вдалося за весь сезон 2022-23 – і стала головним конкурентом Реала та Барселони за титул. Мічел використав ресурси з великою ефективністю. Його сміливий підхід може привести клуб до історичного сезону», – написали журналісти.

Топ-5 тренерів сезону 2023/24 на сьогодні

  1. Хабі Алонсо (Баєр);
  2. Унаї Емері (Астон Вілла);
  3. Мічел (Жирона);
  4. Тьяго Мотта (Болонья);
  5. Анге Постекоглу (Тоттенхем).

Жирона нині посідає друге місце у таблиці Ла Ліги та продовжує боротьбу в Кубку країни, де дісталася стадії 1/16 фіналу. Там команда в гостях зіграє проти Ельче.

Довбик у 18 матчах забив 11 голів та віддав п’ять асистів. Циганков забив три голи та віддав три результативні передачі у 16 зустрічах.