Луческу отримав першу конкретну пропозицію після Динамо: в Румунії розповіли деталі

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
490
0 голосів
Луческу отримав першу конкретну пропозицію після Динамо: в Румунії розповіли деталі
Мірча Луческу. Фото: Getty Images
За повідомленнями румунських ЗМІ, Мірча Луческу близький до того, щоб прийняти пропозицію Бешикташа, але наразі невідомо, чи прийме тренер команду зараз, чи це станеться влітку.

Мірча Луческу близький до повернення у турецький футбол. 78-річний спеціаліст має конкретну пропозицію від Бешикташа і наразі розмірковує над нею.

Роздуми в румуна викликає термін, коли він підпише угоду з клубом зі столиці Туреччини: зараз чи перед початком сезону 2024/2025.

Джерела румунського видання ProSport в оточенні Луческу стверджують, що тренер переконаний, що його майбутнє буде пов'язане з турецьким футболом, і саме тому він прийняв запрошення федерації Країни півмісяця відвідати Суперкубок Туреччини.

Трофей буде розіграно 29 грудня о 19:45 за київським часом у саудівському Ер-Ріяді між Фенербахче та Галатасараєм.

Нині обов'язки головного тренера Бешикташа виконує Різа Чалимбай. Він став вже третім тренером, котрий очолив стамбульців протягом сезону 2023/24 років.

Розпочинав сезон клуб з Шенолом Гюнешем, якого звільнили через слабкі результати, а потім до команди прийшов Бурак Їлмаз, але і його через погані результати попросили на вихід (чотири поразки у шести матчах, виліт з Ліги конференцій). 

  • Раніше повідомлялося, що Луческу не хоче приймати Бешикташ посеред сезону, тому відмовився від даної пропозиції.
  • Після 17-ти турів Бешикташ має в активі 29 очок та посідає п'яту сходинку в турнірній таблиці турецької Суперліги. Відставання від Фенербахче, яке йде першим, складає аж 15 очок.
  • Останнім місцем роботи 78-річного Мірчі Луческу було київське Динамо.
  • Також в Україні румунський фахівець працював на чолі принципового та головного суперника киян – донецького Шахтаря (2004-2016).
  • На чолі столичного клубу румунський фахівець перебував з літа 2020 року по листопад цього року.
  • За цей час разом з біло-синіми Луческу став чемпіоном України, завоював Суперкубок та національний Кубок країни.
  • Загалом, на чолі обох українських грандів Луческу всього виграв 25 трофеїв: дев'ять чемпіонатів України, сім національних Кубків та вісім Суперкубків країни, а також Кубок УЄФА.
  • Окрім Динамо та Шахтаря, Луческу також тренував румунські Корвінул, Динамо з Бухаресту та Рапід, італійські Пізу, Брешіа, Реджану та Інтер, турецькі Галатасарай і Бешикташ, а також російський зеніт.