Луческу відмовився від пропозиції Бешикташа: екстренер Динамо пояснив своє рішення

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
542
0 голосів
Луческу відмовився від пропозиції Бешикташа: екстренер Динамо пояснив своє рішення
Мірча Луческу. Фото: Google
Колишній головний тренер київського Динамо Мірча Луческу відмовився від пропозиції Бешикташа очолити стамбульську команду, бо не бажає приймати колектив посеред сезону.

Мірча Луческу, якого розглядали головним претендентом на посаду головного тренера Бешикташа, відмовився від пропозиції босів стамбульського клубу очолити команду.

За інформацією турецьких ЗМІ, своє рішення румунський фахівець мотивував тим, що не бажає приймати команду протягом сезону. Однак, керівництво «орлів» все ж зробить ще одну спробу переконати Луческу знову стати до роботи. Про це повідомляє турецький портал Turkiye Gazetesі.

Нагадаємо, що сивочолий Мірча Луческу вже працював у Бешикташі у 2002-2004 роках, привівши «орлів» до звання чемпіона Туреччини у сезоні 2002/03 років. 

Нині обов'язки головного тренера Бешикташа виконує Різа Чалимбай. Він став вже третім тренером, котрий очолив стамбульців протягом сезону 2023/24 років.

Розпочинав сезон клуб з Шенолом Гюнешем, якого звільнили через слабкі результати. 

Потім до команди прийшов Бурак Їлмаз, але і його через погані результати попросили на вихід (чотири поразки у шести матчах, виліт з Ліги конференцій). 

  • Після 17-ти турів Бешикташ має в активі 29 очок та посідає п'яту сходинку в турнірній таблиці турецької Суперліги. Відставання від Фенербахче, яке йде першим, складає аж 15 очок.
  • Останнім місцем роботи 78-річного Мірчі Луческу було київське Динамо.
  • Також в Україні румунський фахівець працював на чолі принципового та головного суперника киян – донецького Шахтаря (2004-2016).
  • На чолі столичного клубу румунський фахівець перебував з літа 2020 року по листопад цього року.
  • За цей час разом з біло-синіми Луческу став чемпіоном України, завоював Суперкубок та національний Кубок країни.
  • Загалом, на чолі обох українських грандів Луческу всього виграв 25 трофеїв: дев'ять чемпіонатів України, сім національних Кубків та вісім Суперкубків країни, а також Кубок УЄФА.
  • Окрім Динамо та Шахтаря, Луческу також тренував румунські Корвінул, Динамо з Бухаресту та Рапід, італійські Пізу, Брешіа, Реджану та Інтер, турецькі Галатасарай і Бешикташ, а також російський Зеніт з Санкт-Петербурга.