«Мудрика ми не будемо виключати зі збірної»: Бідний про українських гравців, які виїхали за кордон під час війни

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
563
0 голосів
«Мудрика ми не будемо виключати зі збірної»: Бідний про українських гравців, які виїхали за кордон під час війни
Михайло Мудрик. Фото: Google
Виконуючий обов’язки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний розповів, чи планується виключення вінгера Челсі Михайла Мудрика за складу молодіжної збірної України перед участю в Олімпіаді.

Матвій Бідний зізнався, що не було передбачено, що Артем Довбик, Анатолій Трубін Михайло Мудрик та Віктор Циганков можуть виїхати з України та почати виступати за кордоном.

«Коли ухвалювалася постанова про дозвіл про виїзд за кордон для спортсменів нашої національної збірної, справді не була врахована можливість того, що хтось може виїхати і грати в іноземному клубі».

Проте в.о. міністра заявив, що футболіст має привілеї, бо він може показати нашу країну всьому світу, а, наприклад, інженер – ні.

«Це обговорювалося. Тобто з точки зору певної справедливості, чим відрізняється людина, яка виїжджає за кордон грати в футбол, від людини, яка, наприклад, їде за кордон працювати за контрактом інженером?

З одного боку, нічим. З іншого – відрізняється, тому що (футболіст) показує Україну всьому світу, говорить про Україну всьому світу».

Політик дав зрозуміти, що Михайло Мудрик міг залишитися у Шахтарі та не бути мобілізованим до ЗСУ.

«Тим більше, що, граючи в Україні, наприклад, за донецький Шахтар, він, скоріше за все, через певні механізми бронювання не був би, принаймні поки що, призваний до лав Збройних сил».

Крім того, виключати вінгера Челсі зі складу молодіжної команди, яка зіграє на Олімпіаді, ніхто не буде.

«Мудрика ми не будемо виключати зі збірної і будемо вболівати за нього. Хай прославляє нашу країну як зможе», — цитує Бідного ВВС.

  • Михайло Мудрик перейшов до Челсі у січні 2023 року, коли в нашій країні вже була заборона на виїзд для всіх чоловіків призовного віку.
  • Артем Довбик, Віктор Циганков та Анатолій Трубін також покинули Україну під час війни з країною-терористом.