Історична перемога над чемпіонами: екстренер Шахтаря Йовічевич обіграв команду Бензема у Саудівській Аравії

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
1020
0 голосів
Історична перемога над чемпіонами: екстренер Шахтаря Йовічевич обіграв команду Бензема у Саудівській Аравії
Ігор Йовічевич. Фото: ФК Аль-Раед
Аль-Іттіхад з Карімом Бензема у складі готувався записати чергову перемогу над Аль-Раедом, але вилучення зламало плани чинного чемпіона, який зазнав першої за п'ять років поразки від цього суперника.

У 18-му турі чемпіонату Саудівської Аравії Аль-Раед під орудою Ігоря Йовічевича завітали у гості до чинного чемпіона Аль-Іттіхада.

Команда, яка нещодавно брала участь на клубному чемпіонаті світу, вже бачила в своїй кишені чергову перемогу над аутсайдером змагань, але вилучення Аль-Олаяна на 12-ій хвилині дещо змінило плани.

Підопічні екснаставника Шахтаря взяли ініціативу до власних рук і у більшості не дали створити супернику чималої кількості нагод, ба більше, змогли втримати володаря «Золотого м'яча» Каріма Бензему, який залишив поле на 75-ій хвилині без забитих голів.

Аль-Раед ж забив тричі, давши можливість відповісти Аль-Іттіхаду одним взяттям воріт.

Футбол. Чемпіонат Саудівської Аравії. 18-й тур

Аль-Іттіхад – Аль-Раед – 1:3

Голи: Ромаріньо 25 – Ель-Беркауї 22, 72, Аль-Доссарі 90

  • Востаннє Аль-Раед перемагав Аль-Іттіхад 1 листопада 2018 року (2:1), а відібрати очки вдалося відносно нещодавно – 23 лютого 2023 року (0:0).
  • Команда Йовічевича завдяки даній перемозі змогла принаймні до неділі залишити зону вильоту, адже тоді свій матч проведе один із конкурентів у боротьбі за виживання – Аль-Ріяд.
  • Йовічевич працював у Шахтарі в сезоні 2022/2023, виграв з командою чемпіонат України та дійшов до 1/8 фіналу Ліги Європи.
  • Раніше стало відомо, що хорват перебуває в судових тяганинах з ще одним колишнім працедавцем в Україні – Дніпром-1.