«Стане одним із найкращих у світі»: ексасистент Моурінью розсипався у компліментах гравцю збірної України

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
932
0 голосів
«Стане одним із найкращих у світі»: ексасистент Моурінью розсипався у компліментах гравцю збірної України
Анатолій Трубін.Фото: Google
Колишній португальський голкіпер та експомічник Жозе Моурінью Сільвіньо Лоуро оцінив гру голкіпера Бенфіки та національної збірної України Анатолія Трубіна.

Сільвіньо Лоуро не сумнівається, що нашому співвітчизнику Анатолію Трубіну до снаги у майбутньому стати найкращим голкіпером у світовому футболі.

«Трубін додав впевненості не лише захисту, а й півзахисту команди. Це все робить гру червоних краще. Він воротар, що заслуговує грати в цьому клубі. Бенфіка отримала воротаря, який стане одним із найкращих у світі».

Ексворотар високо оцінив гру голкіпер Бенфіки у матчі проти Браги та заявив, що саме дії українця дозволили «орлам» перемогти (1:0)

«Мало хто спроможний на сейв, який він здійснив проти Браги. У нього чудова рухливість, спритність. І це незважаючи на майже два метри зросту.

Він дуже швидко зреагував, коли почав падати в інший бік, зумів відбити надзвичайно складний удар, що принесло Бенфіці додаткові два очки».

Проте колишній помічник Моурінью назвав мінуси у грі Трубіна, над якими голкіперу необхідно працювати.

«У той же час, є деякі деталі, які потрібно поліпшити. Це гра на виходах, як він іде у стики, і які позиції займає у деяких моментах. Це дрібниці, які бувають тому, що він ще молодий. Але навряд чи хтось сумнівається в його потенціалі», – цитує слова Лоуро Record.pt.

  • Сільвіньо Лоуро захищав ворота Бенфіки протягом десяти років (з 1984 по 1994), відігравши 184 матчі у вищій португальській лізі. 
  • Після завершення ігрової кар'єри він працював асистентом Жозе Моуріньо як тренер воротарів у таких клубах: Порту, Челсі, Реал, Інтер та Манчестер Юнайтед.
  • Анатолій Трубін у нинішньому сезоні провів за Бенфіку 18 матчів в усіх офіційний турнірах та пропустив 16 голів.
  • Transfermarkt оцінює 22-річного українця в 22 мільйони євро.
  • Бенфіка після 14-ти турів має в активі 33 очки та наразі посідає перший щабель в турнірній таблиці чемпіонату Португалії. 
  • В наступному турі Бенфіка вдома прийматиме Фамалікан. Поєдинок заплановано на 29 грудня. Стартовий свисток прозвучить о 20:45 за київським часом.