«Яким же гравцем стає Миколенко»: тренер Евертона у захваті від прогресу українського захисника в АПЛ

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
235
0 голосів
«Яким же гравцем стає Миколенко»: тренер Евертона у захваті від прогресу українського захисника в АПЛ
Віталій Миколенко. Фото: Google
Головний тренер Евертона Шон Дайч після яскравої перемоги своєї коанди в 16-му рурі АПЛ проти лондонського Челсі (2:0), особливо відзначив гру українського захисника Віталія Миколенка.

Шон Дайч в захваті від нинішньої гри своєї команди, яка попри шалений психологічний тиск, після зняття з Евертона десяти очок рішенням АПЛ за порушення фейр-плей, б'ються в кожній грі та здобувають такі необхідні для порятунку очки.

Після матчу 16-го туру АПЛ з Челсі (2:0) Дайч був особливо красномовним. Наставник «ірисок» не шкодував компліментів своїм хлопцям і українцю Віталію Миколенку особливо.

«Було дуже багато хороших виступів. Мико (так Віталія Миколенка називають англійські журналісти та партнери по команді - прим. «СЕ») – яким же гравцем він стає. Дуже приємно бачити розвиток цих футболістів. Для цього я і став тренером - щоб запропонувати їм більше, ніж я міг, коли був гравцем.

Бачити, як ці хлопці розвиваються прямо на твоїх очах - це, крім усього іншого, для мене дійсно приємно», – сказав Дайч в інтерв'ю клубній пресслужбі Евертона.

  • Після 16-ти турів Евертон має в активі 13 очок та посідає 17-те місце в турнірній таблиці АПЛ. Доробок Челсі складає 19 пунктів, які дозволяють синім триматися 11-ми.
  • В наступному турі команда Шона Дайча на виїзді зіграє проти Бернлі. Поєдинок заплановано на 16 грудня. Початок гри о 19:30.
  • Віталій Миколенко в поточному сезоні провів за Евертон 15 поєдинків в усіх офіційних турнірах: два голи.
  • Transfermarkt  оцінює 24-річного українця в 25 мільйонів євро.