Миколенко допоміг Евертону сенсаційно розгромити Ньюкасл та піднятися із зони вильоту: відома оцінка українця

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1017
0 голосів
Миколенко допоміг Евертону сенсаційно розгромити Ньюкасл та піднятися із зони вильоту: відома оцінка українця
Двайт Макніл. Фото: Google
В поєдинку 15-го туру англійської Прем'єр-ліги ліверпульський Евертон вдома дуже несподівано розтрощив Ньюкасл (3:0). «Іриски» виборсалися із зони вильоту.

Обидві команди до очного протистояння підходили у гарному настрої, адже на вікенді і Евертон, і Ньюкасл своїх суперників в АПЛ здолали. Причому із синхронним рахунком 1:0: «іриски» подужали на виїзді Ноттінгем Форест, а «сороки» вдома Манчестер Юнайтед.

У першій половині гра була жвавою, але не результативною. Найреальнішу нагоду вперше змінити нулі на табло мав форвард Евертона Домінік Калвер-Льюїн: він опинився один на один з голкіпером, але запустив м’яч на перекладиною.

Як потрібно реалізовувати моменти, Калвер-Льюїну показав півзахисник Двайт Макніл: англієць протяг м'яч до штрафного і щосили пальнув з лівої у верхній кут.

«Cороки» полетіли відіграватися і ... Доліталися. Спершу Кіран Тріпп'єр обрізався на фланзі і Абдулає Дукуре покарав Ньюкасл голом після стрімкої атаки. А вже в доданий час вихід один на один реалізував Бето.

Українець Віталій Миколенко гру проти Ньюкасла відіграв від стартового до фінального свистка, за що отримав від Sofascore лише 7.0. Це – найнижчий бал серед всіх гравців команди Шона Дайча.

Англія. Прем’єр-ліга

15-й тур

Евертон – Ньюкасл 3:0 (0:0)

Гол: Макніл, 79, Дукуре, 86, Бето, 90+7.

  • Після 15-ти турів Евертон має в активі вісім десять очок та займає 17-ту сходинку в турнірній таблиці англійської Прем'єр-ліги. Ньюкасл йде сьомим.
  • В наступному турі команда Шона Дайча вдома прийматиме лондонський Челсі. Поєдинок заплановано на 10 грудня. Початок гри на «Гудісон Парк» о 16:00.
  • Ньюкасл в турі номер 16 поїде до Лондона на гру з Тоттенхемом, яка відбудеться 10 грудня. Початок гри о 16:00.
  • Віталій Миколенко в поточному сезоні провів за Евертон 14 поєдинків в усіх офіційних турнірах: два голи.
  • Transfermarkt  оцінює 24-річного українця в 25 мільйонів євро.