«Мене просто неймовірно зачепило»: відомий коментатор розкритикував Кварцяного за його недавні слова

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
242
0 голосів
«Мене просто неймовірно зачепило»: відомий коментатор розкритикував Кварцяного за його недавні слова
Віталій Кварцяний. Фото: Асоціація футболу Волині
Віктор Вацко, коментуючи інтерв'ю Віталія Кварцяного, зазначив, що обласні федерації мають не чекати кошти від УАФ, а вміти заробляти їх самі, а також здивувався відсутності публічних питань до Андрія Павелка.

Журналіст Віктор Вацко відреагував на інтерв'ю екстренера та експрезидента Волині, а нині – очільника Волинської обласної федерації Віталія Кварцяного, яке той дав порталу «Український футбол».

Емоції у журналіста дана розмова Кварцяного викликала неоднозначні:

«Інтерв'ю Віталія Кварцяного, якого я дуже поважаю, мене неймовірно зачепило».

Там Кварцяний заявив, що з усіма проблемними питаннями УАФ нехай розбирається суд, а він сам не хотів підіймати ці теми, оскільки «не хотів гавкати один проти всіх». Вацко ж гостро відреагував на дану цитату:

«Президент громадської організації, членом виконкому якої ви є, своїх власних охорнців фінансує не з власної кишені, а з бюджету організації. А у вас, як у членів виконкому, питання про нецільове використання коштів не виникає?». 

Прокоментував журналіст і тезу Віталія Володимировича про те, що в Польщі з аналогічними цінами воєводські асоціації отримують по 500 тисяч доларів у рік, натомість УАФ виділяла на обласні по 50 тисяч гривень:

«Ціни може й ті самі, люди різні. Я не можу собі уявити, щоб в Польщі президент асоціації влаштовував своїх охоронців менеджерами організації і платив їм зарплатню з тих коштів».

Натомість Вацко звинуватив обласні асоціації у небажанні заробляти гроші:

«Коли я читаю про цей менталітет, коли «дайте», а не «ми самі заробимо». Повірте, з таким менталітетом сидять 80% організацій. Їм щось з Києва капає, нічого робити не треба, мало капає, але краще, ніж нічого».

Наостанок у авторській програмі «Вацко on air» журналіст закликав нового очільника асоціації викорінити таке ставлення в українському футболі:

«Оцю совкову систему має міняти новий президент УАФ. Нові члени УАФ і в регіонах повинні заробляти кошти, а не отримувати їх».