«Ну і де Металіст?»: Береза пояснив невдачі українських клубів в Європі, згадавши гучну заяву Ярославського

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
250
0 голосів
«Ну і де Металіст?»: Береза пояснив невдачі українських клубів в Європі, згадавши гучну заяву Ярославського
Юрій Береза. Фото: Google
Почесний президент Дніпра-1 Юрій Береза прокоментував невдачі вітчизняних команд у єврокубках та поділився думкою про харківський Металіст, який зараз виступає у Першій лізі.

Юрій Береза вважає, що наші клуби не можуть яскраво виступити у Європі, бо це помилки системи, яка сформувалась за довгі роки.

«Невдачі українських клубів в Європі - це наслідок системи, яка складалася роками. Хочу нагадати недалеке минуле, коли у двох клубів було дві запасні лавки або три, два фарм-клуби, ну тоді, звичайно, можна давати гарні результати окремим клубам в Європі, у світі».

Почесний президент Дніпра-1 підколов Олександра Ярославського, який запевняв, що Металіст повернувся і скоро стане тією силою, що була за часів Мирона Маркевича.

«Ось були, наприклад, гучні заяви від Ярославського: «Ми Металіст»! Ну і де Металіст? В мене в повазі Металіст-1925, з яким у нас непрості стосунки, але вони гідно представляють Харківщину в УПЛ», — розповів Береза в інтерв'ю телеграм-каналу «Дніпрянин».

  • Металіст виступає у Першій лізі та за підсумками першого кола займає шосту позицію з 14 очками у групі, учасники якої будуть боротися за виживання у дивізіоні.
  • Після 16-ти турів в поточному чемпіонаті української Прем'єр-ліги Дніпро-1 має в активі 33 очки та посідає другий щабель в турнірній таблиці.
  • В заключній грі календарного року команда Юрія Максимова на виїзді зіграє проти житомирського Полісся. Поєдинок заплановано на 8 грудня. Початок гри о 19:00.