Названо шанси Шахтаря на тріумф в Лізі чемпіонів: в команду вірять більше, ніж в семикратного володаря титулу

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
1740
0 голосів
Названо шанси Шахтаря на тріумф в Лізі чемпіонів: в команду вірять більше, ніж в семикратного володаря титулу
Футболісти Шахтаря. Фото: ФК Шахтар
Хоч англійські оглядачі вірять у перемогу Шахтаря в Лізі чемпіонів більше, ніж у звитягу Мілана чи Манчестер Юнайтед, все одно шанси «гірників» досить примарні.

У середині грудня визначаться усі учасники 1/8 фіналу Ліги чемпіонів і серед них може бути донецький Шахтар, якому треба перемогти Порту в заключному матчі групового етапу.

Втім, навіть невизначеність щодо турніру, в якому «гірники» виступатимуть навесні, не завадила англійському порталу Goal оцінити шанси українців на перемогу в Лізі чемпіонів, який помістив Шахтар на 18-те місце рейтингу команд за силою у даному єврокубку:

«Здавалося, що українці вибули з боротьби на півшляху, маючи всього три бали в трьох очках. Все ж, після гучної перемоги над Барселоною (1:0) вони здобули ще одну звитягу над Антверпеном з аналогічним рахунком.

Задача Шахтаря проста, але не легка: для виходу треба перемагати Порту. Інший результат не влаштує. Чи зможуть вони це зробити? Чесно кажучи, після перемоги «драконів» 3:1 та слабкої форми в чемпіонаті не віриться. Все ж, перемога над «Барсою» дає Маріно Пушичу та його хлопцям віру, що все можливо».

Рейтинг сили у Лізі чемпіонів станом на 30 листопада, згідно з виданням Goal

  1. Реал Мадрид;
  2. Манчестер Сіті;
  3. Арсенал;
  4. Баварія;
  5. Інтер.

Цікаво те, що нижче Шахтаря опинилися такі імениті клуби-переможці Ліги чемпіонів, як Манчестер Юнайтед (21-е місце) та семикратний володар трофею Мілан (20-е місце).

  • Найкращий результат Шахтаря у Лізі чемпіонів – чвертьфінал у сезоні 2010/2011.
  • Цієї ж єврокубкової кампанії «гірники» навіть у разі нічиєї чи поразки від Порту продовжать шлях у стикових матчах раунду плей-оф Ліги Європи.