Колишній півзахисник Динамо згадав першу стипендію в клубі: гравець зізнався, на що він витратив гроші

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
767
0 голосів
Колишній півзахисник Динамо згадав першу стипендію в клубі: гравець зізнався, на що він витратив гроші
Павло Оріховський. Фото: Володимир Раснер
Ексхавбек Динамо Павло Оріховський зізнався, що першу стипендію в столичному клубі отримав невелику, хоча і витратив її з користю – на різні смаколики.

Вихованець Динамо, а нині хавбек ковалівського Колоса Павло Оріховський у ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол» розповів про свої перші кроки в футболі.

Як згадує Павло, все в нього починалося, як і у більшості – з двору:

«Спочатку грав у дворі, просто було бажання бути із м’ячем. Потім з дев’яти чи десяти років почав ходити на тренування до школи Спартак у Житомирі. Збиралися там на стадіоні. Не можу сказати, що там були закладені якісь мої якості, більше, як забава, хоча на турніри теж їздили».

Свого часу Оріховський потрапив до команди BRW-BIK з Володимира на Волині, хоча міг він опинитися і в більш статусному клубі: 

«Мене помітили селекціонери Шахтаря та запросили на перегляд. До команди я не потрапив, однак представники «гірників» підтримували зв’язок із Віктором Олександровичем Мунтяном, який тренував BRW-BIK. Вони й запропонували йому подивитися мене». 

Зрештою, півзахисник згодом побув у гранді українського футболу, але в Динамо:

«Ми із BRW-BIK добре виступили у ДЮФЛУ та вийшли до фінальної частини, після чого мене селекціонери запросили у Динамо, а Василя Штандера у Шахтар. Ми із батьками приїхали до Києва, усе подивилися, нам, звичайно сподобалося. Це був зовсім інший рівень в усіх аспектах. Я залишився у Динамо».

Наостанок Оріховський розповів, якою була його перша стипендія в київському клубі:

«Якщо я не помиляюся, перша стипендія була 86 чи 87 гривень. Потратив на якісь смаколики. Тоді мені було 14 чи 15 років».

  • Оріховський виступав за Динамо до 2019 року з орендами у Чорноморець (2017-2018 рр.), Арсенал (2018-2019 рр.) та Колос (2019 рік).
  • У основній команді біло-синіх півзахисник зіграв у лише семи матчах, в тому числі отримав 37 хвилин ігрового часу в груповому етапі Ліги чемпіонів сезону 2016/2017.
  • Свої єдині результативні дії здійснив у матчі чемпіонату проти Карпат в жовтні 2016 року (4:1), де забив гол та віддав передачу.