Кар’єри Мудрика та Луніна могли скластися інакше, завадив Курченко: Кучер розповів деталі

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
331
0 голосів
Кар’єри Мудрика та Луніна могли скластися інакше, завадив Курченко: Кучер розповів деталі
Сергій Курченко. Фото: Google
Колишній захисник донецького Шахтаря та екснаставник Дніпра-1 Олександр Кучер розповів, що Андрій Лунін та Михайло Мудрик могли виступати за харківський Металіст, як би не Сергій Курченко.

Професійна кар’єра Михайла Мудрика та Андрія Луніна могла скластися по іншому. Але у 2013 році одіозний бізнесмен Сергій Курченко купив харківський Металіст за 70 мільйонів доларів, вихованцями якого були обидва футболіста, та «розвалив» український гранд того часу.

Таку інформацію повідомив колишній гравець збірної України Олександр Кучер.

«Якщо я не помиляюся, Мудрик спочатку перейшов до Дніпра, а потім у Шахтар. Якби все залишилося, як воно було, то Мудрик та Лунін могли б стати гравцями Металіста», — розповів Кучер в інтерв’ю «Українському футболу».

  • Нагадаємо, що Металіст припинив своє існування влітку 2016 року через фінансові проблеми, пов'язані з втечею президента клубу Сергія Курченка до РФ.
  • Того ж року в Харкові було утворено Металіст 1925, а три роки по тому - ФК Метал, який згодом був перейменований на Металіст і за три сезони пройшов шлях від Другої ліги до УПЛ під керівництвом президента Олександра Ярославського.
  • Зараз клуб виступає у Перші лізі та після завершення першого кола чемпіонату посідає шосте місце у групі В з 14 очками в активі.
  • Мудрик та Лунін стали відомими у Шахтарі та Зорі відповідно, а згодом перейшли до лондонського Челсі та мадридського Реалу.