Артета випередив легендарного Венгера: тренер Зінченка став найкращим наставником Арсеналу по одному показнику

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
398
0 голосів
Артета випередив легендарного Венгера: тренер Зінченка став найкращим наставником Арсеналу по одному показнику
Мікель Артета. Фото: Google
Головний тренер лондонського Арсеналу, за який виступає український футболіст Олександр Зінченко, Мікель Артета випередив француза Арсена Венгера та встановив рекорд серед усіх наставників «канонірів».

В поєдинку 13-го туру англійської Прем’єр-ліги лондонський Арсенал на виїзді здобув мінімальну перемогу над Брентфордом (1:0) та вирвався в лідери чемпіонських перегонів.

За інформацією Squawka, ця звитяга стала для іспанського фахівця 116 у перших 200 матчах на чолі «канонірів». За цим показником Артета випередив легендарного Арсена Венгера, на рахунку якого було 111 тріумфів у 200 матчах.

  • Нагадаємо, що Артета очолив лондонців у кінці 2019 року. До призначення в Арсенал іспанець був помічником Хосепа Гвардіоли в Манчестер Сіті.
  • Минулого сезону фахівець привів «канонірів» до другої позиції в АПЛ.
  • Після візиту на Ком'юніті стейдіум в активі Арсенала є 30 очок. «Каноніри» скористались осічкою Манчестер Сіті (1:1 з Ліверпулем) та скочили на перший щабель в турнірній таблиці англійської Прем'єр-ліги.
  • В наступному турі команда Мікеля Артети вдома прийматиме Вулвергемптон. Поєдинок заплановано на 2 грудня. Початок гри у Лондоні о 17:00.
  • В поточному сезоні Олександр Зінченко провів за Арсенал 17 поєдинків в усіх офіційних турнірах: один гол.
  • Transfermarkt оцінює 26-річного українця в 42 мільйони євро.