Реал хотів купити українського півзахисника: тренер розповів, чому трансфер зірвався

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
1460
0 голосів
Реал хотів купити українського півзахисника: тренер розповів, чому трансфер зірвався
Ярослав Кінаш. Фото: ФК Волинь
Президент Федерації футболу Волині, культовий наставник луцького одноіменного клубу Віталій Кварцяний, розповів, що клуб свого часу хотів продати півзахисника Ярослава Кінаша до мадридського Реалу.

Віталій Кварцяний сказав, що Волинь хотіла продати Ярослава Кінаша до Реалу. Луцький колектив навіть знайшов спосіб передати відео гри футболіста іспанському гранду.

«Ми його в Реал хотіли продати! Ми записали диск із нарізками його гри, і Кулішевич передав його Бєланову, а той – Бутрагеньо, з яким він дружив. Ми почали чекати, коли Бутрагеньо запросить Кінаша в Реал на перегляд, але цього, як завжди з нашим «щастям», не сталося».

Фахівець розповів, що трансфер не здійснився через постійні травми Кінаша і той факт, що Еміліо Бутрагеньо був звільнений.

«Бутрагеньо звільнили з Реала, на його місце прийшли інші люди і нікому було викликати Кінаша.

Потім у Яріка пішла низка серйозних травм: меніск, хрести. Він згодом ожив у Руху, і ми його знову повернули в ФК Волинь. Дуже талановитий футболіст!», — сказав Кварцяний в інтерв'ю «Українському футболу».

  • Зараз 35-річний Кінаш знаходиться без клуба.
  • У Волині гравець виступав з 2007 по 2014 та у 2017 році.
  • До повномасштабної війни в Україні Волинь виступала у Першій лізі, однак на новий сезон вирішила не заявлятись і припинила виступи на професіональному рівні у червні 2022 року.
  • Влітку 2023 року Волинь була виключена з ПФЛ, бо не подала заявку про продовження тимчасового призупинення участі у змаганнях сезону 2023/24 та не сплатила членські внески.
  • На рівні української Прем'єр-ліги Волинь востаннє виступала у сезоні 2016/2017 років. 
  • Віталій Кварцяний чотири рази був головним тренером луцької Волині: 1988—1990, 1994—1996, 2001—2011 та в період з 2013 по 2017 рік.