«Заберіть паспорт і нікуди не відпускайте»: розкрито ім’я гравця, який послав на три букви Кварцяного

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
338
0 голосів
«Заберіть паспорт і нікуди не відпускайте»: розкрито ім’я гравця, який послав на три букви Кварцяного
Ярослав Кінаш. Фото: ФК Волинь
Президент Федерації футболу Волині, культовий наставник луцького одноіменного клубу Віталій Кварцяний, розповів про епізод своєї тренерської кар’єри, коли підопічний Ярослав Кінаш жорстко висловився на його адресу.

Віталій Кварцяний розповів, як Волинь грала товариську гру проти харківського Геліоса та програла з рахунком 2:4, хоча виграла перший тайм.

Після поєдинку фахівець висловив претензії молодому гравцю луцького колективу Ярославу Кінашу, якому це не сподобалося і він жорстко відповів Кварцяному.

«Кінашу висловив персональну претензію: «Молодий, а ти чому так грав? Уперед біжиш, а назад пішки йдеш. Якщо так будеш грати, додому поїдеш».

А він мені каже: «Та ну вас на##й із вашим футболом, я їду додому».

Наставник Волині дав вказівку своїм асистентам не відпускати гравця з розташування клубу та зачинити у кімнаті, адже вважав, що з Кінаша виросте сильний футболіст.

«Тренерам своїм кажу: «Ідіть, заспокойте цього придурка. У крайньому разі заберіть паспорт і нікуди не відпускайте. Він унікальний футболіст, ми не можемо його втратити».

Вони пішли, через 15 хвилин повертаються: «Володимировичу, він нас теж послав, хоче їхати. Паспорт не віддає». Я кажу: «Замкніть його в кімнаті, зв'яжіть руки, заберіть паспорт, речі, і нехай сидить там, доки не зголодніє і не почне стукати»

Проте намагання Кварцяного напоумити юного гравця не дали результату – він продовжував брудно висловлюватися.

«Вони його замкнули. Увечері ми випустили Кінаша на вечерю, а він усе одно стоїть на своєму: «Не буду я тут грати, пішли всі на##й! Їду додому». Думаю, йо-ма-йо, ось це я начудив. Я побачив у ньому родзинку, але не знав, що він так зреагує», — розповів Кварцяний в інтерв'ю «Українському футболу».

  • Зараз 35-річний Кінаш знаходиться без клуба.
  • У Волині гравець виступав з 2007 по 2014 та у 2017 році.
  • До повномасштабної війни в Україні Волинь виступала у Першій лізі, однак на новий сезон вирішила не заявлятись і припинила виступи на професіональному рівні у червні 2022 року.
  • Влітку 2023 року Волинь була виключена з ПФЛ, бо не подала заявку про продовження тимчасового призупинення участі у змаганнях сезону 2023/24 та не сплатила членські внески.
  • На рівні української Прем'єр-ліги Волинь востаннє виступала у сезоні 2016/2017 років. 
  • Віталій Кварцяний чотири рази був головним тренером луцької Волині: 1988—1990, 1994—1996, 2001—2011 та в період з 2013 по 2017 рік.