«Ні за що!»: Луческу розповів про свої майбутні плани та пояснив, чому покинув Динамо

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
666
0 голосів
«Ні за що!»: Луческу розповів про свої майбутні плани та пояснив, чому покинув Динамо
Мірча Луческу. Фото: Google
Колишній головний тренер київського Динамо та донецького Шахтаря Мірча Луческу заявив, що планує продовжувати свою кар’єру і готовий до нових викликів.

Мірча Луческу запевнив, що в свої 78 років не думає про пенсію, а пішов з київського Динамо тільки через війну, бо не мав змоги нормально працювати.

«Ні, я не закінчив кар’єру. Ні за що! Просто в Україні, на жаль, уже не було можливості працювати в хороших умовах. Але порога професійної діяльності я точно ще не досяг.

У всьому винна ця клята війна, і ніщо інше. Сам же я зараз відпочиваю і чекаю пропозицій», — сказав Мірча Луческу в інтерв'ю італійському виданню Tuttosport.

  • Останнім місцем роботи Мірчі Луческу було київське Динамо, яке він очолював з літа 2020 року по листопад 2023-го.
  • За цей час разом з киянами  румунський спеціаліст став чемпіоном України, завоював Суперкубок та Кубок країни.
  • Перед роботою у київському клубі Луческу 12 років був головним тренером донецького Шахтаря.
  • На чолі обох українських грандів Мірча Луческу всього виграв 25 трофеїв: дев'ять чемпіонатів України, сім національних Кубків та вісім Суперкубків країни, а також Кубок УЄФА.
  • Окрім Динамо та Шахтаря, Луческу також тренував румунські Корвінул, Динамо з Бухаресту та Рапід, італійські Пізу, Брешіа, Реджану та Інтер, турецькі Галатасарай і Бешикташ, а також російський Зеніт з Санкт-Петербурга.