Колишня зірка чемпіонату України звинуватив дружину у своїй дискваліфікації: деталі справи гравця

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
306
0 голосів
Колишня зірка чемпіонату України звинуватив дружину у своїй дискваліфікації: деталі справи гравця
Алехандро Гомес із дружиною Ліндою Рафф. Фото: Інстаграм
36-річний аргентинський хавбек Монци Алехандро Гомес, який раніше виступав за Металіст, не зумів оскаржити свою дворічну дискваліфікацію. Футболіст намагався перекласти провину на дружину.

Алехандро Гомес не зумів врятуватися від допінгових санкцій та буде вимушений відбути дворічну дискваліфікацію.

Напередодні переможного ЧС-2022, коли хавбек ще захищав кольори Севільї, на одне з тренувань завітали представники антидопінгового комітету, які провели відповідні тести. У крові Гомеса було знайдено заборонений препарат Всесвітньою антидопінговою агенцією тербуталін.

Передбачається, що він містився у сиропі від кашлю, який прийняв гравець.

За інформацією видання Relevo, захисники Гомеса намагалися оскаржити дискваліфікацію Іспанської антидопінгової комісії, переклавши провину за інцидент на дружину гравця Лінду Рафф, яка начебто дала йому сироп, що ще дев’ять місяців тому був призначений для його сина.

Так Гомес прагнув послатися на статтю Всесвітнього антидопінгового кодексу, яка дозволяє скасувати термін дискваліфікації, якщо спортсмен продемонструє відсутність вини чи недбалості. У статті йдеться про випадки, коли «забруднення їжі чи напоїв відбувається його партнером, тренером чи будь-якою іншою особою із кола знайомих».

Комітет відхилив апеляцію, бо в цьому випадку це не їжа і не напій, а не що інше, як ліки, які спортсмен не може вживати без перевірки.

Крім того, організація вказує, що справа футболіста не тільки не доводить відсутність провини, а й демонструє явну відсутність необхідних запобіжних заходів для професійного спортсмена, які заслуговують на грубе покарання.

В підсумку футболіст отримав дискваліфікацію з 18 жовтня 2023 року по 18 жовтня 2025 року та штраф у розмірі дев’ять тисяч євро.

  • Гомес в цьому сезоні провів за Монцу два матчі;
  • В Україні він виступав за Металіст у сезоні 2013/14 (24 матчі, чотири голи, шість асистів).