Миколенко назвав найкращий асист у своїй кар’єрі: захисник Евертона і збірної України зробив однозначний вибір

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
509
0 голосів
Миколенко назвав найкращий асист у своїй кар’єрі: захисник Евертона і збірної України зробив однозначний вибір
Віталій Миколенко після матчу з Португалією. Фото: УАФ
Асист Віталія Миколенка у матчі проти Португалії у жовтні 2019 року, в якому синьо-жовті перемогли з рахунком 2:1, для самого захисника став найкращим у кар'єрі.

Захисник збірної України Віталій Миколенко пригадав гру відбору до Євро-2020 проти збірної Португалії, в якій команда тоді ще Андрія Шевченка 14 жовтня 2019 року переграла чинних чемпіонів Європи з рахунком 2:1:

«Ми грали з Португалією за вихід з групи, тоді вони були чинними чемпіонами Європи. Нічого, виграли. Думаю, гарно грали тоді. В Степаненка ще тоді червона була і трошки змінилася гра, але ми вистояли і вийшли на Євро».

Також Віталій згадав про свій асист на Андрія Ярмоленка, який вивів синьо-жовтих на перевагу в два м'ячі. Тоді Миколенку вдалося зіграти на межі виходу м'яча з поля та віддати на вінгера, який реалізував цю нагоду.

Захисник розповів, яким цей асист є для нього:

«Найкращий в кар'єрі, так», – сказав Миколенко у коментарі пресслужбі УАФ.

  • Дана перемога дозволила достроково вийти на Євро-2020, де команда Шевченка дійшла до 1/4 фіналу.
  • Цікаво те, що Миколенко дебютував за збірну України рівно п'ять років тому – 20 листопада 2018 року у товариському матчі проти Туреччини (0:0).
  • Асист проти Португалії став не єдиною для захисника результативною дією в національній команді. В його активі ще гол та гольова передача у 36-ти матчах за збірну України.
  • 20 листопада 2023 року синьо-жовті проведуть гру відбору до Євро-2024 проти команди Італії. Початок матчу – о 21:45 за київським часом.