«Ми їх не випускали для того, щоб підписувати контракти з клубами»: Гутцайт прокоментував скандальний список

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
232
0 голосів
«Ми їх не випускали для того, щоб підписувати контракти з клубами»: Гутцайт прокоментував скандальний список
Вадим Гутцайт. Фото: Google
Голова Національного Олімпійського комітету України Вадим Гутцайт розповів навіщо Михайла Мудрика, Артема Довбика та інших футболістів випускали з країни.

Напередодні матчу з Італією у телеграм-каналах з'явилась новина стосовно провідних гравців збірної України, які опинилися в переліку гравців, що не повернулися з-за кордону.

Про список спортсменів, що не повернулись в країну, розповів голова Національного Олімпійського комітету України Вадим Гутцайт:

«Міністерство молоді та спорту співпрацювало зі Службою безпеки України, аби розуміти, хто перетинає кордон та не повертається. Футболісти ж виїжджали зі збірною, ми ж їх не випускали для того, щоб підписувати контракти з клубами, такої норми в законі немає.

Коли їм було надано спеціальний дозвіл, вони підписували листи про перетинання кордону, де було зазначено термін їхнього повернення», – заявив голова НОК України в коментарі для Інформатор.

Зазначимо, що гравці збірної України вже декілька місяців перебувають у даному списку. Після оновлення в червні у переліку опинились Михайло Мудрик та Ілля Забарний, які минулої зими перебрались із УПЛ в АПЛ.

Після вересневого оновлення в список додали Артема Довбика та Анатолія Трубіна, які влітку перейшли до іспанської Жирони та португальської Бенфіки відповідно.