Ахметов придбав нерухомість у Лондоні через підставну компанію: скільки це коштувало президенту Шахтаря

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
548
0 голосів
Ахметов придбав нерухомість у Лондоні через підставну компанію: скільки це коштувало президенту Шахтаря
Рінат Ахметов, фото: Шахтар
Власник Шахтаря Рінат Ахметов у 2022 році став власником елітної нерухомості у Лондоні. Про це стало відомо з розслідування Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ).

Рінат Ахметов минулого року став власником елітної нерухомості у Лондоні, повідомляє Слідство.Інфо із посиланням на розслідування Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ)

Документи Cyprus Confidential показали, що в липні 2021 року Ахметов через зареєстровану на Британських Віргінських островах компанію Gelion Properties Ltd., бенефіціарним власником якої він є, зобов'язався придбати двоповерховий пентхаус у Лондоні за 87,5 мільйонів фунтів.

Ахметов став власником не тільки пентхауса, а й кількох місць для паркування та додаткових складських приміщень.

Компанія Gelion була використана для покупки пентхауса із метою забезпечити «конфіденційність» Ахметова, не вносячи його ім'я до британського реєстру публічної власності.

Документи свідчать, що продаж пентхауса відбувся у 2022 році.

  • Раніше повідомлялося, що бізнеси SCM, Фонд Ріната Ахметова та Шахтар спрямували на допомогу країні, військовим і мирним людям уже 6,7 мільярда гривень (майже 197 мільйонів доларів) протягом 21 місяця повномасштабного вторгнення.
  • 22 мільйони гривень доходу від товариського матчу з Тоттенгемом Шахтар спрямує на проєкти підтримки й допомоги українцям, що постраждали внаслідок війни.