Ахметов виділив на допомогу Україні 6,7 мільярда грн.: куди пішли 22 мільйони від матчу Шахтаря з Тоттенгемом

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
213
0 голосів
Ахметов виділив на допомогу Україні 6,7 мільярда грн.: куди пішли 22 мільйони від матчу Шахтаря з Тоттенгемом
Рінат Ахметов, фото: Шахтар
Бізнеси SCM, Фонд Ріната Ахметова та Шахтар спрямували на допомогу країні, військовим і мирним людям уже 6,7 мільярда гривень (майже 197 мільйонів доларів) протягом 21 місяця повномасштабного вторгнення.

Президент Шахтаря Рінат Ахметов виділив 6,7 мільярда гривень на допомогу Україні.

Головні напрямки допомоги – підтримка ЗСУ, гуманітарна підтримка цивільного населення, громад, захисників Маріуполя, а також підготовка до відновлення цього міста-героя, повідомляє офіційний сайт Шахтаря.

14 тисяч співробітників бізнесів компанії стали до лав Збройних сил України. Усього майже 900 співробітників (військових та мирних) загинули.

Додатково 1 мільярд гривень (25 мільойнів доларів) Ахметов виділив на проєкт підтримки захисників Маріуполя «Серце «Азовсталі». Також у містах присутності компанії SCM дбають про шелтери й притулки, лікарні, джерела світла та води.

  • Крім того, Шахтар організував і покрив усі витрати на лікування в США захисника «Азовсталі», морпіха Михайла Діанова. Також клуб взяв на себе організацію лікування та реабілітації тяжко пораненого під Авдіївкою бійця Віталія Шумея в Барселоні, бійця і фаната Шахтаря Євгена Ларченка в Ізраїлі.
  • 22 мільйони гривень доходу від товариського матчу з Тоттенгемом клуб спрямує на проєкти підтримки й допомоги українцям, що постраждали внаслідок війни.