«Якби ти потрапив до мене у 20 років, то вже грав би у топовому клубі»: ексзахисник згадав розмову з Луческу

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
561
0 голосів
«Якби ти потрапив до мене у 20 років, то вже грав би у топовому клубі»: ексзахисник згадав розмову з Луческу
Мірча Луческу та В'ячеслав Шевчук. Фото: Google
Колишній захисник донецького Шахтаря В'ячеслав Шевчук пригадав час виступів за головну команду Донбасу, коли нею керував культовий для «гірників» тренер Мірча Луческу.

Свої найкращі роки під час професійних виступів В’ячеслав Шевчук провів безумовно у складі донецького Шахтаря. І якщо перший прихід до донецького клубу, який відбувся на самому початку нульових років був проведених фактично вхолосту: переважно грав за другу та навіть третю команду Шахтаря, потім була оренда до донецького Металургу, то другий, в 2005, коли «гірниками» вже керував Мірча Луческу – доленосним.

«Я познайомився з Луческу під час виступу за Дніпро, коли ми грали з Шахтарем. Я провів хорошу гру і Луческу сказав менеджерам Дніпра, що хоче мене бачити в Шахтарі. 

Це була повністю його ініціатива, щоб я в 2005 році повернувся в донецький клуб, і Шахтар викупив мій трансфер». 

У складі Шахтаря Шевчук сім разів ставав чемпіоном України, по п’ять разів здобував Кубок та Суперкубок України і здіймав над головою Кубок УЄФА. 

Луческу цінував захисника, а одного разу навіть виписав Шевчуку комплімент, який той запам’ятав на все життя.

«Він сказав «Слава, в моєму житті мало було захисників з такою швидкістю, як у тебе. Якби ти потрапив до мене у 20 років, то вже грав би у топовому європейському клубі». 

Ці слова мені дуже запам’ятались», –  розповів Шевчук в інтерв’ю «Українському футболу».

  • Мірча Луческу тренував донецький Шахтар з 2004 по 2016 рік. 
  • Румунський спеціаліст здобув з донецьким клубом вісім титулів чемпіона України, сім разів Суперкубок України, шість разів КУбок України та Кубок УЄФА в сезоні 2008/2099 років.