«Навколо цієї історії роздули якусь неймовірну зраду»: журналіст розкрив деталі поєдинку України з Лехією

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
266
0 голосів
«Навколо цієї історії роздули якусь неймовірну зраду»: журналіст розкрив деталі поєдинку України з Лехією
Збірна України з футболу. Фото: УАФ
УЄФА, начебто, наполягала на тому, щоб збірна України перед матчем відбору Євро-2024 проти Італії провела товариську гру з Лаосом. Журналіст розповів деталі цієї історії.

Михайло Співаковський прокоментував інформацію про те, що УЄФА наполягала на тому, щоб збірна України перед матчем відбору Євро-2024 проти Італії провела товариську гру:

«Навколо цієї історії роздули якусь неймовірну зраду, корупційну схему з боку збірної Італії, УЄФА. Зроблено все, щоб нас викинути, тому що збірна України не може відпочивати перед матчем проти Італії, це нерівні умови для великої Італії. Інформація подана максимально криво.

Є п'ять офіційних вікон для проведення матчів збірних, по два слоти на кожне вікно. Ця кількість матчів враховується в особистих контрактах між асоціацією та УЄФА з розрахунку 10 матчів на рік. УАФ має контракт з УЄФА на ці трансляції на шість років і на 60 матчів – тобто в середньому 10 матчів на рік».

Співведучий «ТаТоТаке» заявив, що Сергій Ребров знав про те, що збірна повинна зіграти перед Італією ще один матч:

«Чи знав тренерський склад збірної, чи знала федерація, що треба буде грати цей матч? Відповідь: «Так». Всі це знали, ще за два місяці до цього періоду вони знали, що буде матч 16 або 17 листопада. І планувалося зіграти з однією зі збірних, але, за моєю інформацією, в певних фінансових аспектах ця угода зірвалася.

Домовленість з Лехією була місяць чи півтора місяці тому. Лише потім на зв'язок вийшла федерація футболу Лаоса, запитала, які умови, їм відповіли: «Хлопці, пізно, граємо з Лехією». Всі знали, що цей матч буде в ці терміни, і вже давно знають, з ким цей матч буде в ці терміни», – заявив Співаковський у свіжому випуску «ТаТоТаке».

  • 13 листопада збірна України розпочне підготовку у Гданську (Польща). На 16 число запланований закритий спаринг проти місцевого клубу Лехія, в складі якого виступають троє українців: Максим Хлань, Іван Желізко та Богдан Сарнавський.
  • Матч між національними збірними України та Італії в рамках десятого туру кваліфікації на Євро-2024 відбудеться в німецькому Леверкузені в понеділок, 20 листопада.