Металіст може припинити існування: журналіст розповів про судові справи клубу Ярославського

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
3034
0 голосів
Металіст може припинити існування: журналіст розповів про судові справи клубу Ярославського
Футболісти Металіста. Фото: ФК Металіст
Або платити мільйони доларів боргів, або закриватися – така доля може чекати Металіст, якщо футбольні органи визнають, що поточний харківський клуб має платити за спадком Сергія Курченка.

Журналіст Володимир Звєров розповів про проблеми, які переслідують харківський Металіст. Мова – про судову тяганину з футболістами, які ще виступали в колективі за часів президентства Сергія Курченка:

«Більше третини бюджету Металіста, десь 35% іде на різні судові справи в FIFA, CAS із легіонерами як ще спадщина Курченка. Справа в тому, що він як колишній президент Металіста підписав багато легіонерів і не платив їм зарплати. Футболісти виграли ці справи і їх відправили у новий клуб».

Як зазначив Звєров, дані судові процеси конкретно б'ють по кишені харків'ян:

«За гроші, які Металіст витрачає на юристів, на перекладачів, можна було б знайти чотири-п'ять якісних виконавців і мати не сім, а 27 очок і боротися за вихід в УПЛ».

Наостанок у програмі Звєров Про Футбол журналіст розповів, яка доля чекає на жовто-синіх:

«Якщо CAS (Спортивний арбітражний суд, – прим. СЕ) стане на сторону футболістів, то у Металіста тоді буде два шляхи: або платити десятки мільйонів доларів боргів, або закриватися. Чи може клуб розрахуватися з цими боргами? Не може».

  • За даними Мін'юсту станом на травень 2020 року Металіст був на другому місці серед боржників по заробітній платі в Україні з цифрою у 117 мільйонів гривень (4,5 мільйони доларів за тодішнім курсом).
  • Харків'яни нині займають останнє місце у групі А Першої ліги з сімома очками.
  • Наступний матч Металіст проведе 10 листопада у Івано-Франківську проти Прикарпаття.