Жіноча збірна України здобула першу перемогу у Лізі націй 23/24: команда П'ятенка піднялась з останнього місця

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1081
0 голосів
Жіноча збірна України здобула першу перемогу у Лізі націй 23/24: команда П'ятенка піднялась з останнього місця
Фото: Twitter
Національна жіноча збірна України здобула першу, історичну перемогу в Лізі націй, здолавши команду Греції. Синьо-жовті зберігають шанси на вихід з групи.

Другий поєдинок проти збірної Греції розпочався так, як і перший (1:2), майже під копірку: справжні господарки поля, матч знову проходив в Іракліоні, хоч і був формально домашнім для наших дівчат, розпочався з натиску гречанок.

Однак завершився поєдинок, що найголовніше, майже з точністю до навпаки. 

Підопічним Володимира П'ятенка вдалося стримати стартову навалу й витиснути максимум з першої ж реальної своєї нагоди: Анна Петрик пробила зі штрафного, а Дарина Апанащенко скористалась грубою помилкою голкіперки Греції Зої Насі, яка відбилf м’яч перед собою і вколотила його в сітку воріт суперниць. 

По перерві, а саме на 74-й хвилині, українки змарнували вбивчу нагоду забити вдуруге: Апанащенко віддала максимально якісний пас на Інну Глущенко, тій залишалось з кількох метрів просто пробити повз гречанку, але вона вдарила повз дальню стійку воріт.

Ліга націй. Група В3. Третій тур.

Іракліон, Греція. Стадіон «Теодорос Вардіноянніс».

 Україна – Греція 1:0 (1:0)

Гол: Апанащенко, 32.

  • Після перемоги над Грецією Україна має в активі три очки та посідає третю сходинку в Групі 3. Попереду наших дівчат Сербія (шість очок) та Польща (дев'ять очок).
  • Гречанки також нині мають три залікові пункти, але розмістились слідом за Україною, четвертими, адже мають гірші додаткові показники – забиті/пропущені голи.
  • За підсумком групових матчів буде визначено чотири найкращі команди ліги A (переможниці кожної з груп), які зіграють у фінальному турнірі Ліги націй. 
  • Переможниці ліг B і C підвищаться в дивізіоні, а найгірші команди понизяться або боротимуться за збереження місця, залежно від результатів.