«Поліція забрала і каже: «Розповідайте, які агенти вас запросили?»: ексвінгер Дніпра згадав період у Туреччині

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
159
0 голосів
«Поліція забрала і каже: «Розповідайте, які агенти вас запросили?»: ексвінгер Дніпра згадав період у Туреччині
Андрій Блізніченко. Фото: ФК Карабюкспор
Справа з фінансовими махінаціями у футболі має місце не тільки в Україні, а і в Туреччині. З нею стикнувся ексвінгер Дніпра Андрій Блізніченко у складі Карабюкспора.

Колишній вінгер Дніпра Андрій Блізніченко у ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол» розповів про свій час перебування у складі турецького Карабюкспора.

За словами гравця, падіння команди, яке вилилося у 14 поспіль поразок та виліт з вищого дивізіону, спричинила та ж сама причина, що і у його попередній команді – Дніпрі:

«Сталася ситуація один в один. Перші пів року платили, а потім із цим почалися складнощі. Дійшло до того, що футболісти просто почали покидати команду».

Блізніченко також розповів про неприємний інцидент, який мав місце у Туреччині:

«Селезньов вже поїхав, залишилися ми з Олександром Рибкою, який також тоді виступав за Карабюк. Намагалися знайти для себе якісь варіанти в Туреччині. Однак в один з днів нас двох просто місцева поліція забрала з бази, забрала телефони та відвезла до відділу».

Футболістами у відділку влаштували справжній допит:

«Ми самі не могли зрозуміти, що сталося, були в шоку. Нас просто посадили в кабінеті під камери та кажуть: «Розповідайте, які люди вас сюди запросили, які агенти й т.д.». Тобто повністю все почали розпитувати. Нам стали показувати фотографії турецьких агентів, працівників клубу, президента».

Як виявилося, вони тут ні до чого:

«Питають: «Ви впізнаєте усіх цих людей?». Ми розповіли все, що знали. Нам повідомили, що президенту клубу загрожує ув’язнення за те, що він вкрав гроші, а усі інші люди до цього причетні. Потім почали контракти показувати, питати, скільки ми отримуємо».

Блізніченко сказав, що він та Олександр Рибка згодом залишили команду, та розповів, чим закінчилася ця детективна історія:

«Президента посадили. Справа була в тому, що він у спонсора гроші та крав їх. Наприклад, казав, що йому нібито потрібні 500 тисяч доларів на трансфер Блізніченка, отримував їх, а потім купляв футболіста значно дешевше, різницю клав у кишеню. Після цього спонсор перестав виділяти гроші».

  • Блізніченко перебував у Туреччині у 2017-2018 роках.
  • Провів за Карабюкспор 37 матчів, в яких забив один гол та віддав два асисти.