«Якби все залежало від мене, я не пішов би з Шахтаря»: відверта заява Луческу перед матчем Динамо – Дніпро-1

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
236
0 голосів
«Якби все залежало від мене, я не пішов би з Шахтаря»: відверта заява Луческу перед матчем Динамо – Дніпро-1
Мірча Луческу. Фото: Google
Головний тренер київського Динамо Мірча Луческу поділився цікавою інформацією про свій відхід із Шахтаря, давши зрозуміти, що на хотів йти з донецької команди.

В неділю, 22 жовтня, в рамках 11-го туру української Прем'єр-ліги відбудеться принципове протистояння між Динамо та Дніпром-1.

Мірча Луческу перед цим матчем заявив, що вважає, що міг би покинути Україну під час війни через свій вік, але не зробить цього. 

«Так, у мене є така обставина, як вік, але я не хотів ні в кого залишати сумнівів. Після більш як 40-річної кар'єри тренера, чи можна було здатися? У жодному разі, я не взяв це до уваги».

Також наставник Динамо сказав, що пішов з Шахтаря не з власної ініціативи.

«Я не пішов, навіть коли був у донецькому Шахтарі і була війна в Криму та на Донбасі. Тоді це був вибір Шахтаря, а не моє рішення. Якби все залежало від мене, я теж не пішов би звідти», — сказав румун у коментарі Gazeta Sporturilor. 

  • Румунський фахівець працював з Шахтарем з 2004 по 2016 рік і зумів виграти з донецькою командою Кубок УЄФА 2008/09.
  • Луческу очолює київське Динамо з 2020 року. За цей час разом з киянами він став чемпіоном України, завоював Суперкубок та Кубок країни. Всі трофеї в перший сезон на чолі Динамо – 2020/2021.
  • Його контракт розрахований до кінця нинішнього сезону.