Вірт назвав оптимальний склад збірної України на матч відбору Євро: Бущану та Малиновському місця не знайшлося

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
819
0 голосів
Вірт назвав оптимальний склад збірної України на матч відбору Євро: Бущану та Малиновському місця не знайшлося
Тренування збірної України. Фото: УАФ
Колишній голкіпер національної збірної України та донецького Шахтаря Юрій Вірт озвучив імена 11 гравців, котрі на його думку мають вийти зі старту на матч проти Північної Македонії.

Головний тренер національної збірної України Сергій Ребров нині має муки вибору, визначаючись з кандидатурами тих гравців зі своєї обойми, кому доручить вийти на матч проти Північної Македонії, а Юрій Вірт вже обрав свій опримальний склад збірної на гру проти балканців.

Оптимальний склад збірної України від Юрія Вірта

  • Воротар: Анатолій Трубін.
  • Захисники: Віталій Миколенко, Микола Матвієнко, Ілля Забарний, Юхим Конопля.
  • Півзахисники: Тарас Степаненко, Георгій Судаков, Олександр Зінченко, Михайло Мудрик, Олександр Зубков.
  • Нападник: Артем Довбик. 

Чому в основі він бачить голкіпера Бенфіки Анатолія Трубіна і хава Шахтаря Георгія Судакова, а не стража воріт Динамо Георгія Бущана та півзахисника Дженоа Руслана Малиновського, Вірт деталізував наступним чином:

«Самий важкий вибір – це воротарська позиція. Трубін чудово відіграв за Бенфіку у Лізі чемпіонів та чемпіонаті Португаліі. Він сьогодні переважає Бущана.

Судаков – це один із лідерів Шахтаря. Він різноманітно атакує, індивідуально сильний футболіст і повинен повести партнерів за собою».

Окремо колишній наставник рівненського Вереса зупинився на персоні вінгера Челсі Михайла Мудрика, пояснивши, чому і його він бачить в основі команди Сергія Реброва. 

«Адаптація Мудрика в Челсі завершилася.

Він має зараз більше ігрової практики, забив гол в АПЛ, тому великі сподівання на його швидкісні дані і креатив», – прокоментував свій вибір Вірт в інтерв’ю телеграм-каналу УПЛ ТБ.

  • Поєдинок проти Північної Македонії підопічні Сергія Реброва проведуть вже найближчої суботи, 14 жовтня, а 17 жовтня синьо-жовті на виїзді зіграють з Мальтою.
  • В першому матчі Україна перемогла Північну Македонію в Скоп'є (3:2).
  • Збірна України провела п'ять матчів, набрала сім очок та посідає третє місце у турнірній таблиці групи С кваліфікації на чемпіонат Європи 2024 року.
  • На чолі групи С Англія в якої 13 очок. Друга сходинка наразі за італійцями. У сквадри адзурри, як і в України сім очок, але краща різниця забитих пропущених. 
  • Північна Македонія має в активі також сім пунктів. В останніх двох іграх відбору македонці перемогли Мальту (2:0) та розписали результативну нічию проти Італії (1:1).