«Хотів грати за Динамо, був у Шахтарі, але щось не лягло до душі»: як «український Холанд» перейшов у Порту

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
613
0 голосів
«Хотів грати за Динамо, був у Шахтарі, але щось не лягло до душі»: як «український Холанд» перейшов у Порту
Артем Гапоненко, фото: ФК Порту
Дитячий тренер Олександр Литвин розповів про перші кроки у футболі українського легіонера португальского Порту, форварда Артема Гапоненка.

Наприкінці вересня 14-річний нападник Артем Гапоненко підписав тренувальний контракт з Порту.  Українець продовжить грати за португальський гранд вже другий сезон поспіль.

За регламентом Гапоненко не може підписати професійний контракт з «драконами» через те, що йому ще немає 16 років, але те що хлопчину вже тримають на олівці, розуміючи рівень його таланту, очевидний факт.

Перший тренер Артема Гапоненка Олександр Литвин в інетрв’ю «Українському футболу» розповів, як хлопець займався в Центрі Спорту Фаворит з міста Бориспіль та за які українські клуби мріяв виступати. 

«Хотів дуже грати за Динамо!

Був декілька тренувань у Шахтарі, але щось не лягло до душі».

А далі, долю юного футболіста, як і мільйонів українців, зламала війна, через яку родина Гапоненків емігрувала до Португалії.

На чужині юний талант скористався шансом та зачепився в академії місцевого Порту, хоч це було і не просто.

«Зараз Артем дуже схожий за манерою, поставою на Холанда ‒ високий і пластичний водночас. 

Думаю, саме це й зачепило португальців. Він високий, пластичний, хороша швидкість», – розповів  Литвин в інтерв'ю «Українському футболу».

  • Порту є суперником донецького Шахтаря по груповому етапу Ліги чемпіонів. У першій грі «дракони» розшматували «гірників» (3:1).