Шахтар представив річний звіт: яку суму заробив донецький клуб у сезоні 2022/23 та скільки сплатив податків

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
1989
0 голосів
Шахтар представив річний звіт: яку суму заробив донецький клуб у сезоні 2022/23 та скільки сплатив податків
Емблема Шахтаря. Фото: Google
Донецький Шахтар опублікував офіційний річний звіт щодо зароблених коштів. «Гірники» прозвітували перед українськими вболівальниками та назвали суму податків, які сплатили.

Рівно 11 років тому Рінат Ахметов став президентом Шахтаря. З того часу донецький клуб публікує традиційний річний звіт. Не стала виключенням і звітність про минулий сезон. 

Загальний показник доходів Шахтаря з урахуванням ПДВ за підсумками сезону-2022/23 становив 5 мільярдів 992 мільйони гривень

Згідно зі статистикою Державної фіскальної служби клуб входить до сотні найбільших платників податків в Україні. За сезон-2022/23 до бюджетів усіх рівнів сплачено 566 мільйонів 936 тисяч гривень податків

Також Шахтар разом з партнерами залучив 44 млн гривень на благодійні цілі, а під час масштабних обстрілів та перебоїв з електрикою клуб зібрав 150 генераторів на потреби українців.

Ахметов зазначив, що частину від зароблених Шахтарем коштів було спрямовано на благодійність, допомогу нашій армії та захисникам Маріуполя.

«Частину коштів від трансферу Мудрика я вирішив спрямувати на проєкт підтримки захисників Маріуполя «Серце «Азовсталі», який допомагає майже 10 тисячам захисників міста та членам їхніх родин. 

Моя позиція залишається незмінною – ми допомагали і допомагатимемо нашим військовим, мирним українцям, дітям, які втратили в цій війні батьків, – усім, хто потребує нашої підтримки і кому ми можемо допомогти».

Також власник українського гранду озвучив власну місію клубу.

«Не зупинятися на досягнутому, рухатися лише вперед, ставити собі найвищі та найамбіційніші завдання, перемагати і завойовувати нові трофеї, гідно представляти Україну на міжнародному рівні. 

А головне – дарувати своєю грою радісні емоції та незабутні враження, котрі є такими необхідними в ці важкі часи вболівальникам й усім українцям».

Президент «гірників» не забув подякувати нашим воїнам, які протистоять путінській орді.

«І ще раз хочу подякувати нашим воїнам, героїчним захисникам і захисницям України, які щодня виявляють надзвичайну мужність і силу, стримуючи ворога та звільняючи наші міста і нашу українську землю від загарбника», – сказано у заяві Ахметова на офіційному сайті клубу.

  • У минулому сезоні Шахтар продав Михайла Мудрика до лондонського Челсі за 70+30 мільйонів євро.
  • Також донецька команда виграла розіграш УПЛ 2022/23 и виступав на груповому етапі Ліги чемпіонів, що також поповнило фінансовий рахунок клубу.