Шахтар не отримає грошей за Соломона: відомо, чому таке рішення прийняв Тоттенхем

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
196
0 голосів
Шахтар не отримає грошей за Соломона: відомо, чому таке рішення прийняв Тоттенхем
Манор Соломон. Фото: Шахтар
Лондонський Тоттенхем не планує виплачувати компенсацію донецькому Шахтарю за півзахисника Манора Соломона, який скористався правилом ФІФА та покинув Україну після початку повномасштабної війни.

Сергій Палкін вважав, що питання стосовно компенсації буде вирішено впродовж двох тижнів та Тоттенхем заплатить 6.5 мільйони євро за Манора Соломона. Проте The Irish Sun повідомляє, що лондонці не збираються розраховуватися за перехід вінгера.

Джерело заявляє, що «шпори» розглядають цю спірну ситуацію, як питання протистояння Шахтаря та ФІФА. Лондонці не бачать себе боржниками «гірників» і не планують виплачувати українцям жодної компенсації.

  • У складі Шахтаря Соломон виступав з 2019 по 2022 рік. Останню гру за «гірників» Манор зіграв 11 грудня 2021 року проти Олександрії (2:1) та відзначився забитим м'ячем.
  • Загалом ізраїльтянин зіграв за донеччан 106 матчів усіх турнірах, забив 22 голи та віддав дев’ять асистів.
  • Манор перейшов в Тоттенхем на правах вільного агента, підписавши контракт до 2028 року. Угода футболіста з українським клубом закінчувалась 31 грудня 2023-го. ФІФА видала дозвіл на дострокове припинення контракту через війну в Україні.
  • Наприкінці серпня донецький клуб звернувся до Європейського суду з прав людини щодо компенсацій за трансфери двох легіонерів – Соломона в Тоттенхем та Тете в Галатасарай.