Турнірна таблиця Шахтаря у Лізі чемпіонів: яке місце у групі H займають «гірники» після гри з Антверпеном

Аватар Артем Войцеховський Артем Войцеховський
977
0 голосів
Турнірна таблиця Шахтаря у Лізі чемпіонів: яке місце у групі H займають «гірники» після гри з Антверпеном
Шахтар не зміг обіграти Антверпен. Фото: УЄФА
Сьогодні відбулися матчі другого туру групового етапу Ліги чемпіонів сезону 2023/24 в квартеті за участі чемпіона України. Шахтар на виїзді переміг Антверпен, а Барселона також в гостях здолала Порту.

Антверпен і Шахтар після поразок в першому турі намагалися реабілітуватися перед власними вболівальниками в очній зустрічі, яка пройшла в Бельгії. Спочатку краще це вдавалося господарям, які зусиллями Муї і Баліквіші ще до перерви забили два м’ячі. 

На 48-й хвилині Данило Сікан скоротив різницю в рахунку, а в середині другого тайму Ракицький завдяки удару зі штрафного і рикошету відновив паритет.

На 76-й хвилині Сікан після грубої помилки бельгійського воротаря встановив остаточний рахунок – 3:2 на користь Шахтаря. На останніх секундах гри Алдервейрелд не реалізував пенальті.

Порту на стадіоні «Драгау» приймав Барселону. Каталонці ще в першому таймі через травму втратили Роберта Левандовськи. Проте Ферран Торрес, який замінив поляка, відзначився вже через 12 хвилин після виходу на заміну. Цей гол виявився єдиним у матчі – 0:1. 

Турнірна таблиця Шахтаря у групі Н

Після двох зіграних матчів комнада Патріка Ван Леувена посідає третє місце в групі, маючи в своєму активі три залікові бали. Антверпен, не набравши жодного очка, йде останнім.

Порту випереджає Шахтар лише за додатковими показниками. Барселона поки йде без втрат, що дозволяє їй утримувати одноосібне лідерство.

Нагадаємо, що в 1/8 фіналі Ліги чемпіонів зіграють по дві найкращі команди з кожної групи. Треті місця продовжать свій шлях у плей-оф Ліги Європи. Команди, які посядуть останні сходинки в своєму квартеті, припинять боротьбу в єврокубках.

Календар матчів Шахтаря в Лізі чемпіонів сезону-2023/24

  • 25.10 Барселона – Шахтар
  • 07.11 Шахтар – Барселона
  • 28.11 Шахтар – Антверпен
  • 13.12 Порту – Шахтар