УЄФА знову може змінити формат розіграшу єврокубків: обговорюється система із трьома дивізіонами по 18 команд

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
273
0 голосів
УЄФА знову може змінити формат розіграшу єврокубків: обговорюється система із трьома дивізіонами по 18 команд
УЄФА. Фото: Google
УЄФА може змінити формат розіграшу єврокубків, починаючи з сезону 2027/28. Обговорюється система із трьома дивізіонами по 18 команду у кожному з них.

УЄФА може змінити розіграш єврокубків на сезон 2027/28.

Як повідомляє видання El Pais, УЄФА та Європейська асоціація клубів (ECA) обговорюють систему, за якої буде у європейських клубних турнірах буде три дивізіони по 18 команд:

  • Суперліга;
  • Ліга Європи;
  • Ліга претендентів.

Передбачений обмін між дивізіонами: з Суперліги вилітають дві команди й стільки ж переходять з Ліги Європи. Обмін між Лігою Європи та Лігою претендентів має складати чотири команди.

За інформацією джерела, формат ще буде уточнюватись, оскільки при коловій системі буде важко знайти місце в календарі для 34 матчів.

  • Підкреслимо, що дані зміни можуть набрати чинності не раніше 2027 року, оскільки УЄФА вже змінив формат єврокубків, який точно буде діяти з наступної кампанії до сезону-2026/27;
  • В усіх трьох турнірах кількість учасників зросте до 36, а замість розподілу на групи команди будуть грати між собою за «швейцарською системою»: кожна проведе вісім матчів (у ЛЧ та ЛЄ, а в ЛК - шість) проти різних суперників (по чотири вдома та на виїзді);
  • Топ-8 найкращих команд за підсумками єдиної таблиці напряму вийдуть в 1/8 фіналу, а команди, що фінішують на 9-24 місцях, – зіграють у попередньому раунді плей-оф.