В Іспанії розповіли про побут Довбика і Циганкова: в адаптації українцям допомагає росіянин з Жирони

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
2710
0 голосів
В Іспанії розповіли про побут Довбика і Циганкова: в адаптації українцям допомагає росіянин з Жирони
Артем Довбик та Віктор Циганков. Фото: Жирона
Іспанська преса у захваті від перформансу українських гравців Жирони Віктора Циганкова та Артема Довбика. Їх називають одними з найкращих виконавців команди.

В Іспанії відзначили великий вплив українців Віктора Циганкова та Артема Довбика на найкращий старт Жирони в Ла Лізі у своїй історії – 19 набраних очок з 21 можливого.

Журналісти видання Mundo Deportivo підкреслили, наскільки корисним гравцем для команди став Циганков після свого трансферу з Динамо у січні 2023 року за п’ять мільйонів євро.

«Циганков з самого початку був беззаперечним гравцем основи на правому фланзі. Його вплив виходить за рамки статистики, і Мічел часто визначає його як відмінного футболіста. Він також був ключовим у приході Артема Довбика, як зізнався сам форвард, і є важливим фактором у його адаптації».

Що стосується Довбика, який приєднався до команди у серпні цього року з Дніпра-1 за 7,75 мільйона євро, то його вважають вдалою заміною аргентинцю Таті Кастельяносу, який у минулому сезоні забив 13 голів у 35 матчах Ла Ліги.

«Довбик ідеально підходив по профайлу для заміни Кастельяносу, який перейшов до Лаціо. У своїй презентації він заявив, що не відчуває тиску через ціну, заплачену за нього, і почав демонструвати це своїми голами».

Журналісти також розповіли про різний характер українських виконавців.

«Обидва футболісти зі своїми сім'ями живуть біля тренувального центру клубу. Циганков, більш сором'язливий і інтровертний, а Довбик, дещо більш екстравертний. З моменту приїзду Циганкова клуб двічі передавав одяг до України через нього та його представника».

25-рчний Циганков та 26-річний Довбик найбільше спілкуються з англомовними гравцями Дейлі Бліндом, Бернардо Еспінозою, Давидом Лопесом або Алейксом Гарсією та російським менеджером з екіпірування Вієрусом Юліусом.

«Зазвичай їх завжди бачать разом із менеджером клубу Юліусом. У клубі кажуть, що він часто виступає перекладачем і що він дуже допоміг їм під час приїзду та процесу адаптації», – пишуть у статті.

Зазначимо, що в цьому сезоні Циганков відзначився одним голом та одним асистом у семи матчах за Жирону, а Довбик у цих поєдинках записав на свій рахунок три забиті м’ячі та дві результативні передачі.