«А що буде з моєю одеською квартирою, де я щойно зробив ремонт?»: як ексгравець збірної відмовив Лобановському

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
663
0 голосів
«А що буде з моєю одеською квартирою, де я щойно зробив ремонт?»: як ексгравець збірної відмовив Лобановському
Валерій Васильович Лобановський. Фото: Google
Колишній форвард національної команди України та одеського Чорноморця Іван Гецко згадав, як відмовив Валерію Лобановському у переході до київського Динамо.

Іван Гецко в ексклюзивному інтерв'ю для сайту Fanday.net розповів, що у 1991 році, коли він у складі Чорноморця, приїхав на гру з Динамо, то довго розмовляв з Валерієм Лобановським про перехід у склад киян.

«Мене забрали і привезли на якусь квартиру. Я зайшов і побачив Лобановського. Ми з ним говорили хвилин 40. Він сказав, що має намір у найближчому майбутньому створити в Динамо боєздатний колектив. Хоча працював він тоді ще в Еміратах. У Києві, схоже, він був проїздом».

Колишній нападник збірної України згадав, як тоді переживав про своє помешкання, де щойно зробив ремонт.

«Сказав, що я йому потрібен, і він хотів би, щоб я переїхав до Києва. Я на той момент був на емоціях, вселив собі, що вмію грати добре у футбол. Можна сказати, захворів на зіркову хворобу.

Запитав ще у Лобановського, а що буде з моєю квартирою в Одесі? У мене ж квартира службова. Він сказав, що її доведеться віддати. Як віддати? А я щойно зробив ремонт», — сказав Гецко.

  • Нагадаємо, що форвард за свою кар'єру пограв у Львові, Закарпатті, Чорноморці, Маккабі Хайфа, Локомотив НН і Спартак Вкз (обидва росія), Дніпрі, Карпатах, Кривбасі та Металісті.
  • Гецко також має на своєму рахунку п'ять матчів за збірну України в період з 1992-го по 1997 роки, в яких він забив один гол.
  • Лобановський очолював збірну ОАЕ в той період, про який розповів Гецко – з 1990-го по 1992-й.
  • В Динамо Валерій Васильйович працював тричі: 1973-1982, 1984-1990 та 1997-2002.