Тимощук продовжує мати бізнес в Україні: юрист розповів усі деталі дивної ситуації з екскапітаном збірної

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
7727
0 голосів
Тимощук продовжує мати бізнес в Україні: юрист розповів усі деталі дивної ситуації з екскапітаном збірної
Анатолій Тимощук. Фото: ФК Зеніт
Спортивний юрист Ілля Скоропашкін розповів про долю ФОП Анатолія Тимощука після накладання на нього санкцій РНБО. За його словами, колишній футболіст національної збірної України не зможе отримувати дохід від оренди квартир.

Колишній футболіст національної збірної України Анатолій Тимощук, який попри повномасштабне вторгнення рф продовжує працювати асистентом головного тренера пітерського Зеніту, має в Україні бізнес.

Мова про статус ФОП (фізичної особи-підприємця), на який записана елітна нерухомість у тимчасово окупованому Донецьку.

Спортивний юрист Ілля Скоропашкін заявив, що санкції РНБО, які були накладені на Тимощука ще на початку цього року, включають і блокування ФОП.

«Рішенням РНБО до Тимощука застосований ряд санкцій. Їх там аж 14 пунктів. Зокрема, заблоковано його активи, повністю припинені торговельні операції з ним, виконання економічних та фінансових зобов’язань щодо нього, а також його позбавлено державних нагород та інших форм відзначення».

Зі слів Скоропашкіна Тимощук не зможе отримувати гроші з діяльності ФОП,

«Статус ФОП лише дає право займатись підприємницькою діяльністю, але не створює якусь окрему особу. Закон не відокремлює майно ФОП від майна фізичної особи. Сам ФОП не припиняється, але реєстрація платником єдиного податку – анулюється».

Також юрист розповів, які шанси має Тимощука на успішне оскарження рішення УАФ про заборону футбольної діяльності в Україні в Спортивному арбітражному суді Лозанни (CAS):

«Скарга Тимощука обґрунтовується тим, що на нього не поширюється дія Кодексу етики та чесної гри УАФ, оскільки він не працює у футболі на території України. CAS має повноваження переглядати рішення органів УАФ і Палати з вирішення спорів УАФ в апеляційному порядку».

Однак Скоропашкін зазначив, що останнє слово у цій справі все ж таки може бути за УАФ.

«Але рішення Лозаннського суду теж може бути оскаржене у Федеральному трибуналі Швейцарії», ‒ зазначив Скоропашкін у коментарі сайту «Український футбол».

  • Нагадаємо, що Тимощук виступав за збірну України з 2000 по 2016 рр. (144 матчі, чотири голи, чотири асисти) та навіть був її капітаном;
  • У Зеніті він працює з 2017 року. Після початку повномасштабної війни виразно не висловив свою позицію.