«З УПЛ ТБ все йде дуже позитивно»: у Шахтарі прокоментували створення єдиного телепулу

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
429
0 голосів
«З УПЛ ТБ все йде дуже позитивно»: у Шахтарі прокоментували створення єдиного телепулу
Логотип УПЛ. Фото: Google
Українська Прем'єр-ліга нещодавно офіційно повідомила про те, що команди утворили єдиний телепул. У донецькому Шахтарі прокоментували роботу каналу УПЛ ТБ.

Віднині усі клуби учасники Прем'єр-ліги входять до єдиного телевізійного пулу під егідою UPL TV. Останніми до телепулу увійшли луганська Зоря та київське Динамо.

Комерційний директор Шахтаря Дмитро Кириленко розповів «УФ» про УПЛ ТБ:

«Якщо відмотати час назад і подивитися, з чим ми ходили два-три роки тому, то зараз ми побачимо величезний прогрес. Клуби не інвестують ані копійки у продакшн і вже навіть обговорюється питання розподілу прибутку. Тому в цілому те, що було зроблено завдяки об’єднанню клубів та роботі колег з УПЛ, демонструє, що прогрес очевидний.

Цьогоріч до нас долучилися Динамо та Зоря. Ясно, що не в такому ж форматі, як і всі інші, але перший крок зроблено. Сподіваюся, буде зроблено і другий. Зараз доходи генеруються завдяки спонсорам. Це більше спонсорська модель, аніж телевізійна. Тут нам треба обговорювати як нам зробити так, щоб ми заробляли з телебачення».

Нагадаємо, що до початку сезону 2023/2024 11 клубів УПЛ погодилися передати права на трансляцію матчів на усіх доступних OTT-платформах в Україні (Setanta, Sweet.tv, Vodafone TV, Київстар TV, Воля TV).

  • Навесні після запуску лінійного телеканалу UPL.TV до телепулу приєдналися 13 із 16-ти клубів.
  • Домашні матчі Динамо, Дніпра-1 і луганської Зорі транслювалися на ресурсах холдингу 1+1 Media.