Битва суперників збірної України: Грузія розтрощила Чехію у Лізі націй з голом та асистом Хвічі

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
744
1 голос
Битва суперників збірної України: Грузія розтрощила Чехію у Лізі націй з голом та асистом Хвічі
Лукаш Провод та Отар Кітеїшвілі. Фото: Google
У поєдинку першого туру Ліги націй національна збірна Грузії з впевнено розгромила команду Чехії (4:1). Головним героєм команди з Кавказу став їх лідер Хвіча Кварацхелія, який забив гол та віддав асист.

Збірна Грузії, яка дуже достойно зіграла на Євро-2024, пробившись до 1/8 фіналу (програли 1:4 Іспанії), має серйозні наміри гучно заявити про себе і в Лізі націй.

Саме команда Віллі Саньйоля у першому таймі матчу з Чехією, яка на папері була фаворитом, виглядала значно краще і зуміла витиснути максимум зі своїх атак, одну з яких у виконанні Кварацхелії фолом у власному карному майданчику перервав Ладіслав Крейчі. Хвіча кривдника не пробачив і чітко виконав пенальті.

По перерві грузини досить швидко свою перевагу подвоїли: Гіоргі Чакветадзе після пасу від Кварацхелії протягнув м’яч до штрафного і акуратно і влучно пробив повз Матея Коваржа.

А до розгрому справу довели своїми результативними ударами Жорж Мікаутадзе та Гіоргі Кочорашвілі.

Однак, на гол престижу чехи все ж напрацювати. Не дав зробити кліншит Гіоргі Мамардашвілі півзахисник Вікторії з Пльзені Лукаш Калвах.

Ліга націй УЄФА

Грузія – Чехія 4:1 (1:0)

Гол: Кварацхелія, 33, пен., Чакветадзе, 53, Мікаутадзе, 63, Кочорашвілі, 66 – Калвах, 80.

  • В іншому матчі Групи 1 Україна програла Албанії з рахунком 1:2.
  • У наступному турі Ліги націй Грузія на виїзді зіграє проти Албанії. Поєдинок у Тирані заплановано на 10 вересня і розпочнеться о 21:45.
  • Чехія у наступний вівторок, 10 вересня, у Празі прийматиме Україну. Стартовий свисток на «Фортуна Арні» прозвучить о 21:45 за київським часом.

🔥Читайте також: Турнірна таблиця збірної України у Лізі націй: яке місце посідає наша команда після поразки від Албанії