«Я думав, що нас розірвуть»: Шаран назвав матчі, які запам’яталися йому на все життя

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
485
1 голос
«Я думав, що нас розірвуть»: Шаран назвав матчі, які запам’яталися йому на все життя
Володимир Шаран. Фото: Google
Культовий тренер Олександрії Володимир Шаран пригадав кілька поєдинків на чолі «містян» у єврокубках, котрі запали йому в пам’ять на все життя.

Володимир Шаран, який зараз відпочиває від тренерської діяльності, розповів про два поєдинки у єврокубках, які він пам’ятатиме до кінця життя. Це були протистояння з білоруським БАТЕ та французьким Сент-Етьєном.

«Ігри з БАТЕ мені запам'яталися на все життя, тому що у грі-відповіді в нас не було довгої лави запасних. Я зробив для себе висновок, що в мене має бути 4-5 центрбеків і 3 нижніх опорники для того, щоб не віддавати такі ігри. 

Хоча завдання виходу в груповий етап перед нами не ставилося. Але ми дійсно хотіли. На наступний рік ми зробили висновки, потрапивши в груповий етап ЛЄ, міняючи по 6-7 футболістів обойми».

БАТЕ переграло Олександрію у кваліфікації Ліги Європи сезону 2017/18 років (1:1, 1:2), однак вже за рік команда Шарана пробилася до групового етапу ЛЄ, де йому найбільше запав у пам’ять виїзд до Франції.

«Ми летіли на гру з Сент-Етьєном з Борисполя. Рейс затримали на годин п’ять. Ми навіть ввечері не тренувалися. Я думав, що нас розірвуть, але зіграли 1:1», –  розповів Шаран в інтерв'ю Sport-express.ua.

  • Шаран тренував Олександрію з 2013 по 2021 роки.
  • Найвищим досягненням на чолі цього клубу для Володимира Богдановича стали бронзові нагороди УПЛ у сезоні 2018/19 років.