«Все ще думаю про це»: Луческу сумнівається в тому, щоб очолити кривдників збірної України

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
105
1 голос
«Все ще думаю про це»: Луческу сумнівається в тому, щоб очолити кривдників збірної України
Мірча Луческу. Фото: Google
Культовий румунський тренер Мірча Луческу підтвердив факт переговорів з Федерацією футболу Румунії, але спростував, що погодився очолити національну команду своєї батьківщини.

Мірча Луческу має сумніви, що готовий дійсно поновити тренерську кар’єру. Останнім часом його активно зазивають на місток національної збірної Румунії, але 79-річний спеціаліст запевнив, що свого категоричного так на пропозицію від ФФР він не сказав, але і ні також.

«Неодноразово говорив, що більше не зацікавлений у поверненні до збірної Румунії, але зараз це особлива ситуація. Еді (Едуард Йорданеску) залишив збірну, на жаль, після Євро, Хагі (Георге Хаджи) відмовився, часу до перших матчів (Ліги націй) дуже мало, варіантів теж.

Це також одна з причин, чому я поки що перебуваю у періоді серйозного аналізу щодо пропозиції федерації. Повторюю і підкреслюю, щоб усім було зрозуміло: я нічого не прийняв, я все ще думаю про це, я не дав нікому жодної відповіді», — сказав Луческу в інтерв’ю румунському порталу Gazeta Sporturilor.

Нагадаємо, що національна збірна Румунії грала в одній групі з Україною на Євро-2024 і розтрощила синьо-жовту дружину в очному протистоянні з рахунком 3:0.

  • Мірча Луческу вже очолював свою національну збірну з 1981-го по 1986 рр. і виводив команду на Євро-1984.
  • Тренерська кар’єра Мірчі триває з 1979 року. Раніше він також тренував бухарестське Динамо (1985 – 1990), турецький Бешикташ (2002 – 2004), італійські команди Пізу, Брешіа, Реджану та Інтер, румунські Корвінул, Рапід (Бухарест), збірну Туреччини, російський Зеніт з Санкт-Петербурга та українські Шахтар і Динамо з Києва.
  • З Шахтарем Луческу-старший виграв 22 титули, головним із яких є трофей Кубка УЄФА-2009.