Довбик увійшов до топ-5: названо найкращого нападника світу – переможець не грав на Євро-2024

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
730
1 голос
Довбик увійшов до топ-5: названо найкращого нападника світу – переможець не грав на Євро-2024
Артем Довбик. Фото: Google
Нападник національної збірної України та іспанської Жирони Артем Довбик потрапив до топ-5 найкращих форвардів світу за підсумками минулого сезону. Українець потрапив до компанії Холланда та Кейна.

Журналісти британського порталу Score 90 склали та оприлюднили рейтинг найкращих нападників світу у 2024 році, у якому знайшлося місце й українцю Артему Довбику.

На перше місце наші британські колеги поставили голеадора англійського Манчестер Сіті Ерлінга Холанад, який не зумів пробитися зі збірною Норвегії на Євро-2024.

Другу сходинку зайняв аргентинець Лаутаро Мартінес з міланського Інтера, а замкнув першу трійку англієць Гаррі Кейн з мюнхенської Баварії.

Четверте місце рейтингу посів Серу Гірассі, який влітку перейшов зі Штутгарта до дортмундської Боруссії, а український нападник іспанської Жирони Артем Довбик розмістився на п'ятому щаблі.

  • Артем Довбик зіграв за Жирону у сезоні 2023/2024 рр. 39 поєдинків: 24 голи, десять результативних передач. Саме український голеадор став найкращим бомбардиром Ла Ліги, вигравши трофей «Пічічі».
  • Transfermarkt українського нападника у 35 мільйонів євро.
  • Контракт українця з Жироною чинний до 30 червня 2028-го року.
  • Першим матчем у сезоні 2024/25 років для Жирони стане виїздна гра проти Бетіса. Поєдинок заплановано на 15 серпня. Початок гри у Севільї о 22:30 за київським часом.