«Якби у Коноплянки був характер Зінченка»: тренер розповів, що завадило еквінгеру збірної розкритися на повну

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
85
2 голоси
«Якби у Коноплянки був характер Зінченка»: тренер розповів, що завадило еквінгеру збірної розкритися на повну
Євген Коноплянка. Фото: Google
Колишній головний тренер сімферопольської Таврії та низки українських клубів Олег Федорчук дав психологічно-ігрову характеристику колишньому півзахиснику національної збірної України Євгену Коноплянці.

17 липня Євген Коноплянка офіційно оголосив про завершення професійної футбольної кар’єри. Один з найталановитіших гравців України часів незалежності останні роки відверто догравав і кінець його яскравої кар’єри стався на мінорній ноті.

Чому Коноплянка попри шалений талант так і не зміг досягти ще більших висот, спробував пояснити Олег Федорчук на прикладі інших зіркових футболістів.

«Модрич, який пройшов через війну у Хорватії, міг давно грати на Близькому Сході, але його професіоналізм дозволяє тримати планку, аби залишатися у Реалі. Якби у Коноплянки був характер Зінченка, він міг би багато досягти, маючи ті задатки по швидкості, техніці, пластичності. Це все від природи. 

У Коноплянки дуже мало того, чого він набув. Ярмоленко менш талановитий, але більш працездатний. Тому Андрій ментально іншого плану гравець», –  розповів Федорчук в інтерв'ю «Українському футболу».

  • За час професійної кар'єри Коноплянка встиг пограти за Дніпро, іспанську Севілью, німецький Шальке 04, донецький Шахтар, польську Краковію та румунський Клуж.
  • У складі національної команди України Євген зіграв 87 поєдинків, забив 21 гол.