Російського воротаря визнано найкращим в історії футболу: чи потрапив в рейтинг хоч один українець

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
5830
4 голоси
Російського воротаря визнано найкращим в історії футболу: чи потрапив в рейтинг хоч один українець
Лев Яшин. Віжуал: France Football
Авторитетне видання FourFourTwo опублікувало рейтинг з 33-х найкращих голкіперів в історії світового футболу, включивши до нього двох росіян Ріната Дасаєва та Льва Яшина.

Англійське видання FourFourTwo склало свій список з 33-х найкращих воротарів усіх часів. Українці до нього не увійшли, однак туди включили двох росіян Ріната Дасаєва (14 місце) та Льва Яшина (перше місце).

Журналісти окреслили епоху виступів Дасаєва.

«Дасаєв, який 91 раз вийшов на поле за збірну СРСР в період з 1979 по 1990 рік, був одним із найкращих воротарів планети в 80-ті роки, виділяючись своїми дивовижними сейвами однією рукою і контратакувальними дальніми ударами через все поле».

Ключовим для нього став фінал Євро-1988 у складі збірної СРСР.

«Отримавши влучне прізвисько «Залізна завіса», легенда московського Спартака, який наприкінці своєї кар’єри також провів короткий проміжок часу за Севілью, вів свою країну до фіналу Євро-1988, року, коли його назвали найкращим воротарем світу за версією IFFHS».

Яшина виокремили, звичайно, як єдиного воротаря, який вигравав «Золотий м’яч».

«Наразі, єдиний воротар, який виграв «Золотий м’яч» і отримав головний індивідуальний приз у 1963 році, Яшин був єдиним у своєму роді, найкращим російським футболістом усіх часів і неповторним оператором світового рівня між штангами».

Він був частиною переможного для СРСР першого Євро-1960.

«Граючи за СРСР на чотирьох чемпіонатах світу з 1958 по 1970 рік, і допомігши йому здобути перемогу на першому Євро 1960 року – «Чорний Павук» вразив світ своїм героїзмом у відбиванні ударів. І це стосувалося його колег: Ейсебіо описав його як «незрівнянного воротаря століття».

Топ-5 найкращих воротарів в історії за версією FourFourTwo

  1. Лев Яшин;
  2. Мануель Нойєр;
  3. Гордон Бенкс;
  4. Ікер Касільяс;
  5. Рікардо Самора.