«Літак прилітав по нього в Дніпро»: відомий телекоментатор назвав клуб, який був найближчим до придбання Коноплянки

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
443
0 голосів
«Літак прилітав по нього в Дніпро»: відомий телекоментатор назвав клуб, який був найближчим до придбання Коноплянки
Євген Коноплянка. Фото: Google
Відомий телекоментатор Кирило Круторогов заявив, що англійський Ліверпуль у свій час був найближчим до підписання Євгена Коноплянки з Дніпра.

Легендарний вінгер Дніпра та національної збірної України Євген Коноплянка оголосив про завершення професійної ігрової кар’єри.

Кирило Круторогов, відомий телекоментатор, розповів у своєму матеріалі-спогаді про кар'єру Коноплянки для «УФ», що у 2014 році Ліверпуль був близьким до підписання українця:

«Взимку 2014-го багато пишуть про те, щосеред головних претендентів – англійський Ліверпуль. Ціна питання – плюс-мінус 25 мільйонів євро. Власник Дніпра Ігор Коломойський жадає отримати більше, та й власне просто не може скласти конкретну ціну своїй зірці. 31 січня 2014 року преса пише, що в цей день Коноплянка підпише контракт з Ліверпулем.

За ним до Дніпра на приватному літаку буцімто вилетіли топ-менеджери «мерсисайдців»… Пізніше, сам Женя визнає, що все це було насправді. Але Коломойський його так і не відпустив. Можливо, якби Коно поїхав саме тоді, в своєму найкращому розквіті, його кар’єра склалася би значно більш яскраво…»

  • Нагадаємо, що Євген Коноплянка протягом ігрової кар’єри захищав кольори рідного Дніпра, Севільї, Шальке, Шахтаря, Краковії та ЧФР Клуж. Останній він залишив у січні цього року;
  • Український вінгер є володарем Ліги Європи 2015/16 та чемпіоном України 2019/20;
  • Євген Коноплянка провів 87 матчів за збірну України, у яких забив 21 гол та віддав 15 асистів.