Румунські ультрас мають територіальні претензії до України: фото скандального банера на матчі з Косово

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
641
0 голосів
Румунські ультрас мають територіальні претензії до України: фото скандального банера на матчі з Косово
Румунія проти Косово. Фото: Google
У матчі шостого туру кваліфікації до фінальної частини чемпіонату Європи 2024 в Бухаресті відбулася зустріч між збірними Румунії та Косово (2:0), яка відзначилась скандалом.

У поєдинку національних команд Румунії та Косово головними дієвими особами стали не футболісти, а ультрас господарів поля.

В кінцівці першого тайму гру національних команд було призупинено через інцидент на трибунах стадіону, а гравці збірної Косово навіть відмовилися продовжувати матч.

Під час гри румунські ультрас вивісили скандальні банери. Спочатку на банері був напис «Косово — це Сербія», а потім «Бессарабія — це Румунія».

Відзначимо, що косовари потрапили у неприємну ситуацію ще й під час виконання національних гімнів – румунські ультрас голосно кричали: «Сербія! Сербія!», через що організатори були змушені збільшити гучність, щоб заглушити звук із трибун.

Щоб вирішити проблему, президенту румунської Федерації футболу довелося вирушити у гостьову роздягальню та вибачитися за поведінку бухарестських уболівальників і вмовляти команду Пріможа Гліхи повернутися на поле. Через 50 хвилин матч відновився у ворожій для гостей атмосфері.

  • Зазначимо, що Бессарабія є територією двох суверенних держав — України та Молдови.